Takk til de skallede menn

Jeg er veldig glad i et britisk tv-program som heter QI (Quite Interesting). Programmet er en blanding av humor og fakta, man blir faktisk både mer kunnskapsrik og glad av å se på!

Som oftest går informasjonen fort inn og fort ut igjen, jeg er ikke så god på å huske ting. Likevel er det enkelte ting som hjernen min klamrer seg fast i, noe av det har faktisk vist seg å være nyttig!

En slik nyttig informasjonsbit gjelder hikke. Jeg vet ikke hvor plaget andre er med hikke, men jeg får innimellom noen voldsomme hikkeanfall med så høy lyd at undulatene mine kvitrer glade tilbake og tror jeg forsøker å snakke fuglsk.

Det finnes mange kjerringråd mot hikke… Holde pusten, drikke vann opp-ned og sikkert en rekke andre tips jeg ikke kommer på akkurat nå. Som oftest lar jeg det bare gå over av seg selv, for jeg gidder ikke styre så veldig. Inntil jeg nylig så en episode av QI der de tok opp akkurat dette temaet.

Ifølge programmet er den eneste vitenskapelige metoden mot hikke «digital rectal massage». Altså, man stikker en finger opp bak … og så skal hikken stoppe. Den metoden har jeg ingen planer om å teste ut, da skal jeg bli passe desperat først. (Dessuten er den ikke så enkel å benytte om man skulle befinne seg ute i offentligheten.) Men – heldigvis kom Stephen Fry med en annen interessant metode, som jeg øyeblikkelig bestemte meg for å benytte ved første og beste hikkesjanse.

Cluet er å tenke på skallede menn, helst skal man hente fram 7 stykker. Ved å ramse dem opp for seg selv, skal hikken stoppes, visstnok fordi man benytter samme del av hjernen som har med hikkingen å gjøre (eller noe sånt).

Eksempler på kjente, skallede menn

Dette hørtes jo nesten for godt ut til å være sant, så jeg bestemte meg for å teste det ut. Siden jeg så programmet har jeg hatt to hikke to ganger. Begge gangene tenkte jeg på skallede menn. Jeg greide ikke komme på så mange hårløse kjendiser, men det kan da ikke spille noen rolle hvilken yrkesgruppe de har? Jeg hentet i hvert fall fram de skallede mennene jeg kunne komme på og før jeg hadde greid å tenke på 3 så var hikken over. Begge gangene!

Denne fantastiske kunnskapen er for god til å ikke deles, derfor denne posten. Nå håper jeg det blir hjelp å få for alle landets hikkere!

Et knippe hårløse kvinner virker kanskje også mot hikke?

Metoden er helt gratis og veldig enkel. Skallede menn kan du tenke på uten at det koster deg en krone og helt uten å søle til gulvet (hvis du ikke har en fetisj på skallede menn og begynner å sikle, men det kan ikke jeg gjøre noe med). Det er altså så enkelt at selv mor kan greie det!

Hvis du får sjansen, test det ut og gi meg gjerne tilbakemelding om det funker for deg og. Det kan være en idé å studere denne siden på forhånd, så blir det lettere å komme på noen hvis hikken først slår til.

Avslutningsvis vil jeg sende ut en stor takk til alle hårløse menn! Dere er gratis medisin, totalt uten bivirkninger. Det burde la seg gjøre å skrive av på skatten, synes jeg.

P.S. Jeg har ikke hikket en eneste gang mens jeg jobbet med denne bloggposten.

Her er klippet fra QI:

Reklame

12 tanker om “Takk til de skallede menn”

 1. Fantastisk bloggpost! 🙂 Heldigvis hikker jeg ikke ofte, men det skjer jo, og da med vanvittig kraft, og jeg tror faktisk jeg aldri kommer til å glemme dette med skallede menn. Brilliant hvis det funker, og uansett var dette festlig skrevet! Love it. ♥♥♥

  1. Takk kjære! Håper det kan hjelpe deg og med din fremtidige hikke. Det er vanskelig å vite sikkert, men jeg har en teori om at hvis man bare tenker litt på skallede menn hver dag (f.eks. til morgenkaffen) så vil man holde hikken unna. 🙂

 2. Selv sverger jeg til knepet med å svelge tre ganger uten å puste. Funker som bare det. Skallede menn… Vel, man skal aldri si aldri. Men det må bli hvis svelgeknepet av en eller annen grunn skulle slutte å fungere en dag.

  1. Det er bra du har funnet en metode som hjelper! 🙂
   Selv synes jeg skallede menn-metoden er noe av det enkleste jeg har vært borti.

  1. Takk for det, Liljekonvall. ♥ Jeg hikket en gang til i løpet av helgen, gitt! Og vips.. så tenkte jeg intenst på skallede menn og det gikk over igjen. 3 av 3 så langt, altså!

 3. Etter å ha lest om det her, har jeg nå skaffet meg første sessong av QI og gleder meg til å gyve løs. Takk som tipset. BB

  1. God morgen, BB. 🙂 Åh, så gøy! Da håper jeg du liker serien. Den har endret seg en del med årene, vi er faktisk i gang med 1. sesong her selv og ser stor forskjell på seriens start og der den er nå.

   Enjoy!

 4. Empirisk testet. Langvarig og sta hikking som ikke vil gi seg. Jeg tenker på alle mulige skallede menn og kvinner, men hikker fortsatt!!

  Næh. Er ikke helt overbevist om effekten av dette må jeg innrømme selv om jeg var positiv i eksperimentets startfase.

  1. Hmm, jeg lurer på… Tenkte du på dem som i at du så dem for deg – og tenkte du også på navnet samtidig? Jeg spør, fordi jeg mener at Stephen Fry sier «name 7 bald men», og da er kanskje cluet at man skal hente fram navnet på de skallede personene? (I så fall har jeg fremstilt det litt galt i denne posten.)

   For min de har det funka hver gang, men samtidig er det jo vanskelig å vite hvor lenge man ville hikket om man ikke hadde gjort noe som helst. Det er vel egentlig helt umulig å finne ut av, så hvordan de kan ha forsket på dette er over min fatteevne. 🙂

Det er stengt for kommentarer.