I form med reketrening

Det må være en av de snodigste overskriftene jeg har laget noen sinne. Egentlig tror jeg den kan forbedres. Veldig.

Tenåringen har fått seg ny hobby. Han har kjøpt en mystisk boks som han kobler til tv’en sin. Den tar opp ting på skjermen, når han spiller Skyrim for eksempel, og så kan han mixe det ihop på pc’en sin etterpå til korte eller lange videofilmer. YouTube har blitt hans kanal, det er visst helt normalt å ta opp det man spiller på Playstation (eller pc) og dele med resten av verden.

Først skjønte jeg ikke greia. Hva er vitsen med å se andre spille, liksom? Men det endret seg den dagen jeg lastet ned en gratis-kortversjon av Lego Harry Potter 5-7 år. Jeg skjønte jo ikke bæret. Her trodde jeg at jeg endelig hadde funnet et PS3-spill som jeg turte spille (alt annet er for skummelt), men jeg skjønte virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, eller hvordan.

Det er DA jeg forsto vitsen med disse spillgjennomgangene på YouTube. (Jeg har jo litt hardt for det noen ganger. Eventuelt trenger jeg å lære gjennom erfaring.) Jeg søkte opp spillet og lette gjennom en drøss med videoklipp, og fant til slutt den episoden jeg hadde feilet så veldig på. Der fant jeg ut hvordan jeg skulle løse oppgavene, men jeg har ikke turt å prøve. Neste hindring blir jo å slåss med den skumle slangen, og det går virkelig en grense for hva jeg kan tåle av påkjenninger. Reptiler og edderkopper og jeg vet ikke hva… Hvorfor skal de fylle spill med slike skumle dyr?

Ting jeg i stedet foretrekker å fylle dagen min med; QI (Quite Interesting). Det er et fantastisk kult og lærerikt tv-show ledet av Stephen Fry… og jeg ELSKER Stephen Fry! Jeg synes han er så bra at han burde bli president. Over verden!

Okay, jeg skal justere meg ned noen hakk, tross alt startet jeg ikke denne posten for å skrive om Stephen Fry, men om en artig liten sak Tenåringen og jeg oppdaget i et av programmene. Det er rett og slett en reke… på en tredemølle. Tenk deg det da! 🙂

Okay, du trenger ikke tenke så mye, du kan jo heller se det selv:

Hadde jeg vært frisk hadde jaggu denne reka vært den perfekte motivatoren for meg. 🙂

Reklame

11 tanker om “I form med reketrening”

 1. Eeeeyyy! Det er jo Gail’en fra Bergensworkshopen!!! Bråkul reke! Jeg dævver! Fantastisk overskrift! Og enig – Steven Fry ruler heningsløst! (Hele 8 utropstegn der altså…)

  1. Gail’en er helt rett observert. Det vil si, hørt! 🙂 QI må være noe for deg, det er jeg sikker på. Lurer på om det blir sendt på norsk TV noen gang, men jeg pleier i hvert fall å laste det ned. (hysj..) Det kan jo sikkert gå an at jeg brenner noe til deg på en dvd, sånn ved leilighet. 🙂

 2. Hah! Reke på tredemølle! Det burde jeg prøvd da jeg hadde akvariet fullt av reker! Ser jo riktig kult ut.
  Dumme meg hadde istedet englefisker som holdt rekene mine i god form. De jukset iblant og spiste de treigeste.

  1. Har du saltvannskar, Marina!? Så kult i så fall.. ja uansett om det er salt, eller fersk. Jeg og eksmann drev mye med akvarier den gang vi var gift. Jeg liker… men er ikke så opptatt av alt dette med vannkjemien… 🙂

   Måtte google englefisk her, men er litt usikker, for det kom opp så mye forskjellig. Kan det muligens dreie seg om Bjarne-fisk, tro? Den jeg tenker på er knæsj gul, men det finnes flere som ligner, men som har andre/flere farger. Veldig fine! Jeg ante ikke at de spiste rekene… 🙂

 3. For en sprek reke 🙂 Forbilledelig som personelig trener, » kan jeg, kan du «. Formen min er så dårlig om dagen at det å titte litt på tv`n er en aktivitet som krever energi. Heldigvis er jeg så heldig å ha godt utvalg av BBC-kanaler, så her nytes QI og herlige Stephen Fry og minst like herlige Jo Brand 🙂 Og du er jo virkelig en trendy ung dame som spiller og følger opp på You Tube, WOW 🙂 Imponert !!!

  1. Hei Aneth!
   Så koselig med kommentar fra deg, spesielt når jeg leser at du slett ikke er bra… da er det ekstra hyggelig at du tok deg tid til å skrive hos meg. 🙂

   Åh, så gøy du og liker QI og gjengen! Jo Brand er herlig, ja! 😀 En av mine favoritter der. Det eneste jeg har å utsette på showet er at de har altfor få damer med. Tenk deg Stephen Fry med 3 damer i panelet + Alan Davies. Det hadde vært gøy! Jo Brand måtte definitivt vært en av dem. Hun danske er også ok, selv om hun er voldsomt overklasse-aktig. Sandi Toksvig, er det vel hun heter?

   Nuvel, det er et kjempefint program – vi har dessverre ikke slike kanaler som sender det på vår TV, men det finnes jo tilgjengelig på nett. Nå har jeg dessuten sendt en liten ordre til play.com, slik at vi kan få QI på dvd… vi savner nemlig undertekster på alle de kompliserte tingene de snakker om.

   Nå skravler jeg i vei her.. Men jeg får heller komme meg i seng. Koselig å «prates»!
   Jeg ønsker deg gode dager

 4. Ps igjen: jeg har sett på den reken urovekkende mange ganger nå. Er innom flere ganger i ens ærend. Den er så kul! Hadde det gått an skulle jeg hatt den på visittkortet mitt. I allefall etter jeg er ferdig på Idrettshøyskolen:)

  1. Hehe, så morsomt at du liker den! 🙂 Du er velkommen innom så mye du bare måtte ønske. Tenk å ha visittkort med minivideosnutter på da! Det hadde vært kult. 😀 Ny oppfinnelse fra oss?

 5. God ide. Men det blir dyrt. Hvis Birgitte får en god deal gjennom i Japan så kanskje de kan gå for under 1000-lappen stykke. Men dette blir for fiffen. Som en billig Jørgen Hattemaker-variant kan vi lage en blokk med personalia på forsiden, og videre ett og ett rekebilde på hver side i resten av blokken, så kan man lage sin egen film ved å risle (eller hva man gjør) gjennom blokken.
  Og se! Her har vi nok et hull i språket. Eller er det bare jeg som ikke vet? Hva heter det når man «skroller» gjennom en blokk fra første til bakerste side? Å Risle? Rasle? Fosse? Frese gjennom? Skrafle? Man «blar» i alle fall ikke, for det er å løfte ett og ett ark.

Det er stengt for kommentarer.