Julefeiring med komplikasjoner

En liten oppsummering av julen, samt bitching over elendig kundeservice hos Gjensidige. (I håp om at de mister noen potensielle kunder som surfer rundt etter andres erfaringer.)

Vi hadde en særdeles hyggelig julefeiring, med god mat og godt drikke, fine presanger (mange ugleting! ♥) og familiehygge.

Så skulle vi hjem. Mamma’n min hadde parkert bilen i gaten utenfor der vi feiret, og vi skulle kjøre sammen hjem til der Tenåringen og jeg bor, slik at hun kunne overnatte der til neste dag. Hun bor nemlig utenbys og ønsket ikke kjøre hjem på natten.

Vi kom ut, skulle til å lempe gaver og hund og oss selv inn i bilen, men før vi rakk det la min mor merke til at bilskiltene var borte. Begge to. Noen hadde rett og slett skrudd skiltene av bilen og stukket av med dem.

Når slikt skjer kan man ikke kjøre bilen; bilforsikringen gjelder nemlig ikke om man kjører uten registreringsskilter. Husk det om det skulle skje deg.

Det ble taxitur ned til nattåpen politistasjon i sentrum. Mammas hund var i bagasjerommet på stasjonsvognen vi kjørte med. Sjåføren, som forøvrig var veldig hyggelig og grei, stoppet bilen og trykket på en knapp som åpnet bakluken. Dette skjedde før mamma hadde rukket å komme seg ut av bilen, og dermed stakk hunden hennes av bortover mørke sentrumsgater. Moren min slapp alt hun hadde i hendene og løp etter. Det hun slapp traff naturlig nok fortauet med et smell, tyngdekraften virker dessverre slik. Dermed gikk en rødvinsflaske i tusen knas, hvorpå annet innhold i samme pose ble dynket i mørkerød væske; deriblant en signert utgave av Jørgen Jelstads «De bortgjemte«.

Hunden ble heldigvis innhentet, men i alt kaoset glemte jeg TT-kortet mitt i taxien. Det fant vi ikke ut før mamma var ferdig med å anmelde tyveriet av bilskiltene og vi hadde tilkalt ny taxi for å ta oss med hjem. Den taxituren måtte dermed betales for, med nattakst og helligdagstillegg og gud veit hva annet.

Vi sov ikke så godt denne natten noen av oss.

Neste dag hadde den rødvinsdynkede «De bortgjemte» tørket og var igjen lesbar, men kommer nok for alltid til å lukte gammelt fyll. Det var det minste problemet vi hadde, så vi satte i gang med diverse telefonsamtaler. Mamma ringte til forsikringsselskapet og jeg til Oslo Taxi. Det ble en del samtaler hit og dit før vi fikk klargjort at mamma skulle få leiebil, og jeg skulle få igjen kortet mitt. Det siste var enklest å få til, for å si det sånn.

Leiebilen satt vi og ventet på i halvannen time, på en Shellstasjon nær Hasle. Dessverre uten hell. Hun måtte vente enda noen timer før den kom, men fikk heldigvis flyttet seg over til et hyggeligere og varmere ventested hvor leiebilen omsider ble levert.

Det skulle gå flere dager før mamma kunne hente bilen sin igjen, for biltilsynet holder naturligvis stengt i julen. Det ordnet seg til slutt, men jeg er ikke videre imponert over Gjensidige der mamma har bilforsikring. Ikke var det mulig å få klare svar der, det var i det hele tatt svært mye fram og tilbake, telefoner hit og dit. En som sa en ting, en annen som kjeftet og sa «det er feil!». Det verste var da hun ringte dem, for å høre om de kunne få fraktet bilen hennes til den byen hun bor i, slik at hun skulle slippe å kjøre enda en tur til Oslo og hjem igjen. Personen hun snakket med måtte spørre sin overordnede. Det gjorde hun uten å holde for røret, slik at mamma hørte hvordan de samtalte om henne på en svært så spydig måte. Gjensidige… Skam dere! Jeg vil aldri bruke dere, og jeg håper mamma bytter bilforsikring etter det som skjedde. Møkkafirma!

Etter dette var igrunn ikke julen helt den samme. Men det går seg jo til, og forhåpentligvis kommer mamma tilbake til Oslo på besøk. ♥

Tyvene vet jeg ikke hva skulle med skiltene, men jeg har hørt rykter om at dette ikke er helt uvanlig – og at stjålne skilter gjerne blir brukt på stjålne biler som dermed lettere kan smugles ut av landet og forsvinne. For min del håper jeg de kjørte seg ihjel på veien, hvor de nå skulle. 😦

Det var julen vår… Hyggelig inntil vi skulle hjem, altså. Ingen menneskeliv gikk tapt, bare masse irritasjon og forviklinger. Nyttårsaften blir forhåpentligvis mindre begivenhetsrik!

Og der tenker jeg å stoppe, for jeg har senebetennelse i høyrearmen og burde dermed ikke sitte ved en pc. 🙂

19 tanker om “Julefeiring med komplikasjoner”

 1. Jeg hadde Gjens(tr)idige som forsikringsselskap for mange år siden, og oppfattet dem også da som et lite kundevennlig og dårlig forsikringsselskap. Hadde et par hissige samtaler med dem kan jeg huske, selv om jeg ikke kan komme på eksakt hva det gjalt den gangen.

  If, derimot! Hver gang jeg har hatt behov for hjelp fra dem, har de stått for det de sier i reklamen: «Ta det med ro, det ordner seg». Anbefales!!

  Man blir litt satt ut etter så mange uheldige hendelser etterhverandre, men jeg håper du får en fin nyttårsfeiring uansett! Vi sees i 2012! 🙂

  1. Så kjipe de er i Gjensidige da! Jeg har også If (men ikke bilforsikring lenger ettersom jeg ikke har bil), men har ikke fått testet hvordan de funker om noe skjer. Greit så lenge det er sånn, men når det først er noe så burde ting funke! Godt du er fornøyd med If. Jeg håper mamma leser. 🙂

   Ses i 2012, ja, håper jula di har vært fantastisk! ♥

 2. Øy! Du har fått sånn reklamegreier i teksten din du også, jo!
  Jeg prøver fortvilet å rense opp bloggen min, men det bare popper opp igjen hele tiden. Angst!
  (Helt mal apropos der altså)

   1. Besynderlig. I går så jeg mange uthevede ord i teksten din, som var reklamelinker. Nå – vips – borte. Kanskje jeg er gal? Det skal man ikke se helt bort fra…

 3. Og angående blogginnlegget: STAKAR!
  Jeg har helt vondt av dere her jeg sitter og leser. Det var fryktelig mye uhell på en gang. Antagelig en julaften dere sent vil glemme. Avskyelig (er et dekkende og ganske kult og undervurdert ord). Nyttår blir garantert bedre. Nyttår blir «alle tiders». (Som også er et dekkende og undervurdert ord/begrep).

  1. Takk, kjære! Det var mye uhell på en gang, og sånn er det jo gjerne når det først skjer en ting så blir man stresset og utenfor, og så skjer det mer. Heldigvis gikk det bra med oss alle sammen. 🙂

   Avskyelig er et veldig passende ord, og ja – jeg vil gjerne ha et alle tiders nyttår! I like måte, Dr. Borg!

 4. Dr. Borg: Så merkelig med den reklamen som kom og forsvant igjen… helt sporløst. Besynderlig er bra beskrivelse. Jeg er ganske sikker på at du ikke er gal, men det er jo alltid vanskelig å vite. Muligens er vi gale begge to, og da kan jo ingenting av det vi sier tas alvorlig.

 5. Nei hallo! Nå er den der igjen! Noen av ordene i teksten er markert i rødt, og kan klikkes på, og så kommer det opp reklame for Apple iPad2, det kryr av små røde ord i hele bloggen din! I min blogg er det markert i lysegrønt, men det er akkurat samme reklamen. Whatwhatwhat??!!
  Fru (antagelig) Sprut Gal

  1. Det kan vi ikke ha noe av. JZ er herved slettet!
   (kanskje det er en måte å snike seg inn på så man senere kan spamme bloggen? u-oh, jeg får følge med.)

Det er stengt for kommentarer.