Julekalender – 22. luke har solsnu!

.

Vintersolverv, solsnu. Sola «snur», dagene blir lengre og lysere og snart er det VÅR! ♥ Okay, litt tidlig ute med å glede meg over våren, men det er veldig fint å vite at det går rette veien nå.

Aller først skal vi ha jul og i anledning at det er bittelille julaften, tenkte jeg komme med et avslappende tips.

En kjær venninne fortalte meg nylig om et par kjekke gratis-app’er til iPhone/iPod Touch; Power Nap Free og Relax Free.  Det er Andrew Johnson som står bak disse, og en rekke andre app’er som du må betale for. (21-35 kr) Etter å ha sjekket websiden hans ser jeg at disse appene også finnes tilgjengelig for Android-telefoner, samt på mp3 via iTunes og Amazon. Det skal også være mulig å få kjøpt cd-plater.

Ved hjelp av de små programmene, guider Johnson deg enkelt og greit gjennom et avslapningsprogram. Dette gjør han med en behagelig, rolig stemme. I bakgrunnen er det litt «pling plong-musikk», men så lenge jeg ikke har det høyt på så er det faktisk ganske okay å høre på. Johnson snakker på engelsk (med herlig skotsk aksent!), men det er ikke noe spesielt komplisert det han sier så jeg tror de aller fleste vil forstå ham greit. Power Nap funker fint på meg, jeg sovner som oftest, eller blir i hvert fall så avslappet at jeg føler meg litt piggere etterpå. Jeg har også testet programmet på kvelden, for å sovne. Akkurat det lurte jeg litt på hvordan skulle gå, for jeg er avhengig av å ha ørepropper i ørene for å stenge lyder ute. For å høre på Johnson må jeg ha i iPod-øretelefoner, men det gikk greit. Jeg sovnet… våknet så igjen etter en liten stund, rev ut øretelefonene og puttet i øreproppene som lå klare. Så sovnet jeg igjen. Forhåpentligvis vil det fortsette slik. 🙂

Johnson har også laget noen programmer du må betale for, den nyeste (og dyreste; 35 kr) kjøpte jeg i går. Den kan du selv stille inn bakgrunnsmusikk/-lyden (du har 4-5 å velge mellom), eller du kan velge å ikke ha bakgrunnslyd i det hele tatt. Du kan også stille inn hvor langt program du vil ha, fra noen minutter til 1 time. Slutten kan du og stille inn; vil du avslutte med å sove, eller vil du våkne igjen når programmet er over?

Det er andre programmer som er laget for å hjelpe med å slutte å røyke, slanke seg, få høyere selvtillit, tenke positivt, stresse ned, mot panikkangst, eksamenshjelp.. you name it, he’s got it! 🙂

Om du er tvilende til dette, så er det helt gratis å teste et par av app’ene. Det er absolutt verdt et forsøk, tenker jeg. For min del har det i hvert fall gjort at jeg greier å oppnå god avslapping en periode hver dag – noe jeg tenker er positivt når det gjelder ME’en.

Riktig god solsnu til dere – og stressfrie dager til dere alle sammen!

Én tanke om “Julekalender – 22. luke har solsnu!”

Det er stengt for kommentarer.