Kjenner du Cheeses?

Da Tenåringen og jeg var i det store utland, traff vi mange hyggelige folk som lurte på hvor vi kom fram. Hyppigste gjetninger var enten Russland eller Tyskland. Nuvel. Vi fikk rettet opp i misforståelsene, og så kom samtalene over på hvor utrolig rart det var at vi var norske og oppholdt oss på odde steder i sørlige USA.

En slik samtale hadde vi blant annet på en parkeringsplass utenfor Greenlife i Chattanooga, Tennesse. Jeg spurte et eldre ektepar om reglene for parkering der (trenger jeg lapp i vinduet?), og de svarte meg på dette. Så gikk samtalen videre slik den pleide; hvor var nå vi fra som hadde så morsom aksent? Nei, vi er ikke fra Russland, ei heller Tyskland. Og så videre, og så videre. Det var en ganske trivelig samtale med et ganske trivelig ektepar fra bøgda i USA.

Så sier plutselig mannen: Kan jeg stille deg et spørsmål?

Ja, så klart, svarte jeg, og ventet meg noe om Norge.

«Do you know Jesus Christ?» sier mannen, og stirrer forventningsfullt på meg.

På dette tidspunktet knakk Tenåringen sammen i latterkrampe og måtte snu seg bort. Han er ikke vant til slike samtaleemner, stakkars, hedningoppdratt som han er.

«Eh, I know of him», svarer jeg på en så høflig måte jeg kan. Det var nok dessverre ikke nok for disse to, og etter litt mer samtaling fram og tilbake endte det hele med at vi ble fortalt – med et stort smil så klart – at vi kom til å havne i helvete.

Jeg burde kanskje fortalt dem at det finnes folk innenfor kirka som er i ferd med å legge ned helvete, men vi kom liksom ikke så langt.

Jeg fant et herlig bilde på Facebook som jeg håper det går bra å legge ut her, med link til han det kommer fra; Griff Jim Griffith. (Om han er tegneren aner jeg ikke.) Bildet ligger offentlig, så jeg må bare dele med dere:

Reklame

5 tanker om “Kjenner du Cheeses?”

Det er stengt for kommentarer.