Den lange reisen – del 3

Her er en liten rapport igjen fra tante reisende pc. 🙂

Atlanta er en utrolig by, men den er slett ikke ME-vennlig. Ikke på noen som helst måte. Det er enormt mye å se og gjøre her, vi har ikke fått med oss en brøkdel en gang – men det får så være. Det viktigste var shopping og Georgia Aquarium, og begge deler er i boks.

Første shoppingsenter vi besøkte, var Lenox Square Mall. Flott sted, men butikkutvalget var nok for folk med tjukkere lommebok enn osss. Macy’s, Bloomingdale’s og lignende butikker. Dyrt, men service-nivået var enormt! Jeg har aldri opplevd maken, noe som muligens kommer av at jeg vanligvis kjøper klær på Kappahl.

I dag valgte vi å reise til Atlantic Station, som er et handleområde mer enn et kjøpesenter. Alt var pent og rent, og ifølge taxisjåføren er området nytt. Det var en del klesbutikker der, blant annet H&M hvor vi kjøpte litt klær. Etterpå spiste vi lunsj på Fishook Grille, skikkelig nam-nam. Og.. endelig fant jeg en matbutikk med glutenfrie produkter igjen! Vi har ikke sett en siden Greenlife i Chattanooga. Publix heter butikken, den kan varmt anbefales andre som reiser hit.

Hjemme er vi vant til å finne flere matbutikker rett i nærheten av der vi bor, og alle har i hvert fall et minimum av allergiprodukter. Her virker det som alt er «sentralisert», slik at man må kjøre noen kilometer til store matvarehus, som Target og Walmart. De minner om Obs, med både mat, klær, interiør m.m. under samme tak. Vi likte ingen av dem spesielt godt, matutvalget var stort – men ikke noe vi kan spise. Jeg spurte etter glutenfrie produkter, uten at det så ut til å ringe noen bjeller for de ansatte. Men altså, Publix… der var det massevis av sunne matvarer, ferskvaredisk, grønnsaker og sushi. Samt altså en hel hyllerad med «GreenWise«, der de har organisk mat og mat for allergikere. Vi fikk bunkret opp litt igjen, så vi har til de siste dagene.

Byen er som nevnt ikke spesielt ME-vennlig, men for den som finner veien hit er et besøk på Georgia Aquarium nesten et must! Våre favorittopplevelser der var oterne. De har to typer; asiatiske (small-clawed) og sjøotere (regner jeg med det blir på norsk); Southern sea otters. Jeg synes otere er noe av det nydeligste som finnes i dyreverdenen, og de sistnevnte ga oss virkelig valuta for pengene: De lekte, hentet ting på bunnen, kysset ruta for å hilse på oss og var i det hele tatt i full aktivitet. Da vi var på akvariet i Chattanooga, lå oterne dessverre inne i en hule og sov. Sånt kan man jo ikke styre, men vi er kjempeglade for at vi fikk se otere i våken tilstand her i Atlanta. Her er en liten videosnutt:

Neste store opplevelse var da vi kom inn i tunnelen under et av verdens største akvarier: Ocean Voyager. Tenk deg at du plutselig på magisk vis kan gå på bunnen av havet. Ved siden av og over deg, svømmer det stim med små fisk, store fisk, haier, rokker og hvaler. Det var skikkelig WOW å komme inn der. Du kan velge om du vil gå gjennom, eller om du vil stille deg på et «rullebånd» som sakte lar deg gli framover. Jeg vil tilbake, bare for å se dette igjen!

Og ikke nok med det..! Da vi var ute av tunnelen, kom vi inn i en stor sal – med et digert vindu inn til det enorme karet. Det er på over 6 millioner gallons, som blir så mange millioner liter vann at jeg ikke helt greier å regne det ut. Plutselig ser vi tre dykkere som beveger seg nær bunnen. Den ene av dem har mikrofon i masken sin, og han snakker med publikum, svarer på spørsmål og forteller om fiskene som svømmer rundt ham. For en drømmejobb!

Nå er vi rimelig slitne og mette av inntrykk. Selv med hvilepauser på mørkt hotellrom, koster det mye krefter å være her. I morgen skal vi reise videre nordover – ut av Atlanta og vekk fra den hektiske trafikken og folkelivet. Det ser jeg igrunn fram til. 🙂

Reklamer

5 kommentarer om “Den lange reisen – del 3”

  1. Hmmm… Macy’s skal visst være en billigbutikk, lissom, men jeg aner ikke prisnivået der for jeg har aldri funnet noe der jeg har lyst til å kjøpe.
    Og Target og Walmart er slett ikke matbutikker! De selger litt mat der, for å lure til seg kunder som kommer dit uansett, men de har heller dårlig utvalg. Muligens fordi de hovedsaklig appelerer til late mennesker som uansett ikke gidder lage ordentlig mat?
    De fleste supermarkeder her har et noenlunde bra utvalg av matvarer, glutenfrie og spesialprodukter for allergikere inkludert. Men de kan være vanskelig å finne og de fleste steder har man dem ikke akkurat rundt om i nærmiljøet som er vanlig i Norge. Da kunne jo folk GÅ til matbutikken, og de skal man da ikke ha noe av!

    Men akvariet høres skikkelig fint ut, da! Nå får jeg lyst til å dra til et og, eller kanskje en tur til Morro Bay, hvor de har sjøottere som ligger og drar seg like utenfor byen?

Det er stengt for kommentarer.