Film-film-FILM!

Inntil nylig hadde vi en gammel tv her i huset, av den typen som var veldig langt unna flat. Alt er relativt, når jeg skriver «gammel» snakker vi om en tv kjøpt i 2003. Ikke så mange årene, men likevel akk så utdatert. Jeg slet med å lese undertekster, og bildekvaliteten var ikke mye å skrive hjem om.

Heldigvis fikk jeg omsider skrapt sammen penger til en ny tv, etter at jeg fikk noen generøse bidrag til 40-årsdagen min. Takket være Trips som nok en gang lånte meg bilen sin, fikk Tenåringen og jeg hentet den nye tv’en hjem.

Det har åpnet seg en helt ny verden for oss nå, vi kan jo både lese tekst på tv samt få utbytte av film – også når det er filmet i mørket. Hurra!

Litt laber helse kombinert med vinterferie, førte til at vi i det siste har valgt å ta det helt kuli og stort sett sløve i sofaen med film. Vi har sett mye bra, og både Tenåringen og jeg fikk se noen av favorittskuespillerne våre. Her er en liten gjennomgang av det vi har sett:

The Changeling (Angelina Jolie) Ikke helt typisk Jolie-film, her er det ikke actionscener av det slaget jeg vanligvis forbinder med henne. Derimot får vi se henne spille, og det synes jeg hun gjør bra! Filmen baserer seg på reelle hendelser i California i 1928, der en mor kommer hjem fra jobb og finner ut at sønnen hennes er borte. Etter måneder med leting, får hun vite at politiet har funnet sønnen hennes og at han skal komme hjem. Lykken snur til sjokk, da hun får hjem en totalt ukjent gutt. Hun protesterer selvfølgelig og sier at barnet ikke er hennes, men politiet mener hun er i fornektelse og gjør det de kan for å overbevise henne om at det er sønnen sin hun har fått hjem. Moren gir seg ikke, og blir blant annet tvangsinnlagt på mentalsykehus.

Jeg skal ikke røpe mer om hendelsene, men jeg synes det er interessant å se hvor lett man kan vende alt et menneske sier og gjør mot det, og hevde det er bevis for sinnsykdom. Det er mer enn 80 år siden dette skjedde, men har ting egentlig endret seg noe særlig? (Bare se hvor iherdig enkelte jobber for å få ME-syke til å fremstå som innbilte syke.)

John Malkovich spiller også glitrende, og filmen er regissert av Clint Eastwood. Denne filmen anbefales! Link til trailer.

Salt (Angelina Jolie)
Nok en Jolie-film, og her ser vi damen i en type actionfilm jeg mer forbinder med henne. Dama er ganske rå, hun insisterer på å gjøre stuntene sine selv – og her får vi tøffe scener på rekke og rad. Historien er litt forvirrende å følge med på, man tror man får noen svar, men så er det visst ikke slik likevel. Først mot slutten vet vi egentlig hva det hele har handlet om.

Evelyn Salt er CIA-agent og lykkelig gift. En dag får de inn en russisk avhopper som hun avhører. Han røper at de har en dobbeltagent blant seg; en russisk spion. Navnet på spionen… Evelyn Salt. Dermed må vår heltinne stikke av og får hele byrået, samt politiet etter seg. Action, action, action!

En spennende film, men jeg sliter litt med å følge med på denne type historier. Link til trailer.

Wanted (Angelina Jolie, Morgan Freeman)
Nok en actionfilm i høyt tempo. Wesley er en litt puslete fyr, som blir overkjørt av de fleste rundt seg. Han er avhengig av angstmedisiner og greier ikke ta igjen med dem som tråkker på ham. Det endrer seg den dagen han blir hentet inn til The Fraternity, som forteller ham at faren hans var en særdeles dyktig snikmorder og nylig ble drept av sin overmann. Nå skal Wesley følge i farens fotspor.

Masse action, vold og heftige scener her. Anbefales til dem som liker sånt! Link til trailer.

The Tourist (A. Jolie, Johnny Depp)
Enda mer action, samt flotte scener fra Venezia. Jolie spiller dama til en fyr som er etterlyst av blant annet Scotland Yard. For å avlede politiet, velger Jolie seg ut en mann på toget som ligner den etterlyste, og slår seg ned sammen med ham. Depp spiller turisten, Frank, som dermed blir dratt inn i en heftig historie, der ikke bare politiet er interessert i ham, men også den russiske mafiaen.

Denne likte jeg! Link til trailer.

Virtuosity (Denzel Washington, Russel Crowe)
Sci-fi-film fra 1995. Denne valgte jeg kun fordi Denzel er med. (Denzel!!! ♥) Jeg må innrømme at vi holdt på å slå av hele greia etter de første minuttene, men holdt ut videre og angrer ikke på det.

Historien går som følger: En dataanimert fyr (SID), satt sammen av personlighetene til drøssevis av seriemordere, er ment brukt til virtuell opptrening av politifolk. Dessverre klarer monsteret å komme seg ut i den virkelige verden. Her skaper han selvsagt kaos, mord og faenskap. Denzel spiller en tidligere politimann, som blir satt inn i jakten på SID (R. Crowe). Masse action, men det blir til tider ganske latterlig ettersom filmen er såpass «gammel». For Denzel-fans er den jo grei å ha med seg, ellers ingen stor film.

Link til trailer.

The Great Debaters (Denzel Washington, Forest Whitaker)
Etter stor dose med action-extravaganza, var det på tide med en litt roligere film. Historien er basert på virkelige hendelser, tilbake i 1935. Professor Tolson ved Wiley College Texas, inspirerer studentene sine til å danne skolens første debattklubb. De deltar i en rekke konkurranser, og er det første svarte debattlaget som konkurrerer mot hvite. Ikke bare er de svarte, men de har også en jente med på laget. Etter å ha vunnet nesten alt de har deltatt i, blir de invitert til å debattere mot nasjonens beste lag, ved Harvard Universitet. Her får vi et bilde av den mørke tida der svarte kunne risikere å bli lynsjet bare fordi de hadde feil hudfarge.

En meget god film som ga meg to av storfavorittene mine på en gang. Denzel spiller best når han deltar i disse «hentet fra virkeligheten»-filmene, synes jeg. (Vil sterkt anbefale å se «Remember the Titans» om du ikke har fått den med deg. Det er en av mine aller største favoritter.)

Link til trailer.

Unstoppable (Denzel Washington, Ethan Suplee)
Denzel igjen, denne gangen i et tog-drama! Et digert frakttog, med flere vogner fylt av giftige og eksplosive kjemikalier, blir ved et uhell sendt ut på tur uten fører. Flere forsøk blir gjort for å stoppe toget, uten hell, og nå er toget på vei mot en storby som vil bli utslettet om ingen gjør noe. Denzel spiller en lokfører med lang erfaring, med seg har han en ung «jypling» – og sammen jakter de på det løpske toget i håp om å redde dagen.

Joda, ikke verst denne her – selv om vi jo har sett denne type historie noen ganger før. Anbefales til dem som liker høy fart og spenning. Og Denzel!!! ♥

Link til trailer.

The Dark Knight (Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine)
Altså, det må bare sies… Batman og lignende filmer er ikke noe for meg. Jeg greier virkelig ikke å leve meg inn i den type historier, uansett hvor bra det må være laget. Men jeg så da filmen likevel, mest fordi jeg ble anbefalt den på grunn av flotte bilder tatt fra helikopter, som ville komme godt fram på min nye tv-skjerm.

Og joda, masse flott filming – og dessuten gjør det jo aldri vondt å se Michael Caine i en film. Heath Ledger som Joker er ganske fascinerende, så filmen var helt grei å se.

Link til trailer.

Zombieland (Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson)
Denne filmen har jeg sett før, men etter sterkt ønske fra min sønn, gikk jeg med på å se den igjen. Hu hei. Masse gufne scener med gnafsing på mennesker, men filmen er faktisk ganske morsom! Jeg foretrekker komedie-zombier framfor vanlige zombie-filmer, anyday.

Zombiene har mer eller mindre tatt over verden, men det finnes heldigvis stadig noen mennesker igjen. Fire av disse følger vi i filmen. Det er ikke stort å si om historien, egentlig. Det er masse pang-pang, ekkelt sminkede zombier, blod og gørr – og heldigvis mye humor. Se den om du orker. Kanskje det holder med traileren?

Link til trailer.

Nei og nei, jeg glemte nesten den siste og 10. filmen vi har sett:

The Social Network (Jesse Eisenberg, Justin Timberlake)
Filmen handler om mannen bak Facebook, Mark Zuckerberg, og hvordan han fikk ideen til et av de mest populære nettstedene i verden. Stjal han egentlig ideen fra noen andre?

Ganske interessant film å se, jeg kjente ikke til bakgrunnen for dette nettstedet jeg bruker så mye tid på. Zuckerberg virker som en lite trivelig fyr med autistiske trekk, men jeg fikk etterhvert sansen for ham likevel. Fyren er verdens yngste milliardær – og det må da være verdt å lage en film om.

Link til trailer.

4 tanker om “Film-film-FILM!”

Det er stengt for kommentarer.