Lykkepilla Glee!

Jeg har nylig oppdaget tv-serien Glee, en blanding av drama og musikal, ispedd en drøss med gode skuespillere og en humor som til tider får meg til å brøle av latter. For hver episode jeg har sett, har jeg lyst til å sitere ALT! Jeg har behersket meg, heldigvis for dere.

Da jeg var tenåring, var tv-serien Fame det store og hotte. Glee er litt på samme måten, men samtidig ikke. Det er noe med humoren og de noe snodige hovedpersonene, som gjør dette til et fantastisk muntrasjonsråd for meg. Artie i rullestol, nevrotiske, men åh-så-skjønne Emma, sympatiske Will med den sprø kona som faker graviditet, de overlegne, men vakre og spretne cheerleaderne, fotballidiotene som herjer som de vil med dem som er lenger ned på rangstigen, og – ikke minst, lederen for sportsgjengen; Sue Sylvester, fantastisk slemt spilt av Jane Lynch. Åh, som jeg digger den dama!

Imidlertid er det ikke kun humoren i serien som gjør at jeg liker den så godt. Herremin, så moro det er å se dem showe, danse og synge! Det er stort sett svært fengende, og noen ganger ganske rørende. For eksempel da Glee-gjengen møter en Glee-gjeng fra en skole for døve. Se bare her:

For serien handler også om aksept av dem som faller utenfor på en eller annen måte, være seg på grunn av handicap, homofili, eller rett og slett særhet. Det gjør det så ekstra deilig å se på, her kan alle og enhver føle seg «normale».

Serien begynte i 2009, og så langt er de godt i gang med sesong 2. Med sine fire Emmy’er i 2010, er det vel stort håp om at serien bare vil fortsette og fortsette. Det må den bare!

Dette er en serie som jeg er ganske sikker på vil kunne minske salget av antidepressiva, men bør vel helst tas profylaktisk. Anbefalt dose: 1 episode morgen, 2 på kvelden. 😉 (Selv har jeg ikke greid å følge dette, her går det ned på høykant og sesong 1 er snart slutt. *Hulk*)

Musikken fra Glee selger som hakka møkk over hele verden og har for lengst banka Elvis ned i støvlene når det gjelder salgstall. Så vidt jeg har forstått har serien gått på norsk TV2, men om den går nå er jeg mer usikker på. Noen som vet?

Følg Glee på Twitter og på Facebook.

Her er traileren til sesong 1:

Reklame

21 tanker om “Lykkepilla Glee!”

 1. Denne har jeg ikke fått med meg, iaffal ikke på tv2, men jeg skal til byen nå og innom for å se om jeg kan finne sesong 1 weeeee

  1. Håper du finner, hvis ikke selges den sikkert på nett. Håper den faller i smak hos deg og! 😀 God tur til byen, håper dagen din blir fin. ♥

 2. Skal nok finne den en plass.. Jeg er noge bedre, og i morgen skal jeg og emilie på kino, en ny animasjonsfilm, har sett klipp og virker veldig lovende. Lenge siden vi jenter har gjort noe sammen så skal bli koselig.

  God klemm søta…

 3. Åååå, Glee!! ❤ (Ja, så entusiastisk blir jeg hver gang jeg tenker på det)

  Jeg blir alltid glad når jeg kommer over folk som blir hekta på dette, for hvordan kan man egentlig la være? Jeg tror Kurt må være min favorittkarakter, iallfall utover i serien. Selv om Brittany kommer på en veldig sterk andreplass. Og ja, Sue Sylvester!

  1. Åh hurra!!! <– Jeg kjenner jeg blir hyperglad av å møte en annen Glee-fan! Brittany, er det hun "brødhuet" fra Cheerios? Jeg har ikke klart å plukke opp alle navnene ennå. Kurt er fantastisk! Sue Sylvester er den som får meg til å le mest og høyest. 😀

   1. Brittany er hun sjarmerende dumme ja, hun blir bare kulere og kulere for hver episode.

    Noe av det kuleste med henne og Kurt er jo at ingen av de rollene skulle være der i utgangspunktet. Chris Colfer, han som spiller Kurt, var egentlig på audition for rollen som Artie, men han fikk ikke rollen. Derimot likte produsentene han så godt at de skrev inn en ny rolle, basert på Chris Colfer selv.
    Hun som spiller Brittany er egentlig danser, og var kun på settet for å lære skuespillerene koreografien til «single ladies». Men de synes hun var så kul (og så latterlig flink til å danse) at de ville ha henne med fast.
    🙂

 4. Flere som synes denne er bra ja, mannen har holdt på å skulle ha meg til å se denne lenge! 🙂 Nå holder jeg på med Battlestar Galactica, så skal bli ferdig med den først. Men SÅ blir det Glee! Man trenger litt sånne morsomme serier.

 5. Dette er min favorittserie for tiden også:) Unner meg en liten daglig dose,ettersom tv-titting er noe bare kan gjøre i bittesmå perioder pga formen. Tar det opp fra TV2 Bliss på mandager, og fordeler det som små oppmuntringer over tid. TV2 skal visstnok sende neste sesong snart 🙂 Hurra !!! Burde være blå resept på denne for alle oss som sliter litt med å holde motet oppe.

  1. Så det er på TV2 Bliss serien går! Jeg har ikke disse nye kanalene, så jeg får ikke med meg hva som går hvor.

   Så fint du kan bruke Glee som en oppmuntring i hverdagen! ♥ På den måten du ser det på så kan du virkelig nyte serien leeeenge. Her er vi dessverre ferdige med alt som har kommet ut av Glee, men jeg løser det greit ved å begynne på nytt igjen. (Har uansett glemt det meste… hehe)

 6. Takk for tips. Fikk ikke med meg sesongstart på tv2 så da blei det bare skuffla ut av systemet mitt. Men nå har du fått den inn på plakaten igjen så skal få sett den! Gleder meg! Tror i grunn dette er akkurat det jeg trenger om dagen. Elsker sånne serier der man bare blir superengasjert -og glad! 😀

  TAKK!! KleM ღღღღ

  1. Så synd du mista sesongstart! Jeg vil helst se en serie fra start til slutt og ikke gå glipp av noe. Dermed blir det sjelden til at jeg ser serier via vanlige sendetider. Håper du får tak i hele serien! 😀 *klem*

 7. Ja, orker ikke starte midt i en serie. Kjenner jeg er skikkelig imot det. Samme med filmer. Kan ikke bare sette meg å se videre på en film. No good! hehehe 🙂

  Ja, skal få tak i den på et vis! Prøve å lure sambo til å se også…;)

  KleM ❤

 8. Vi så den episoden med de døve i går, og jøje meg, det er vanskelig å holde tilbake tårene noen ganger altså. Utrolig fint!

 9. Trine: Så morsom info om Glee, du har virkelig fått med deg masse om serien! Jeg får studere websiden til Fox om serien, og plukke opp sånne godbiter jeg og.

  Her har vi begynt på sesong 1 på nytt etter at vi har sett alt som har kommet ut av episoder… får jo skikkelig abstinenser uten, men det går jo fint an å se denne serien om igjen… og om og om igjen… 😀

 10. jeg ELSKER glee!!
  musikken, dansen, menneskene og stemmene… WOW!!!!!
  kunne ønske de kom til norge for å ha konsert=)
  da vlle jeg garantert vært der<33

  1. Hei Ida og takk for kommentar! Jeg forstår på det du skriver at du har samme WOW-følelse som jeg har fått av showet. Det er så bra serie, med masse energi og herlig humor! Det hadde vært kjempegøy om de kom hit og holdt konsert, vi får bare følge med og se hva som skjer. 🙂

Det er stengt for kommentarer.