XMRV-debatt hos det amerikanske Røde Kors

Hoho, det er kanskje en eller annen som angrer veldig på at h*n åpnet for spørsmål på Røde Kors sin Facebookside forrige dagen? Sjekk ut diskusjonen under kattebildet (som ikke har noe med saken å gjøre).

Det begynte med et spørsmål om hvorfor Røde Kors ikke har livsvarig forbud mot at ME-syke kan gi blod. Mange hang seg på dette spørsmålet og ville ha informasjon – og ikke minst aksjon! Etter en stund kommer et svar om at ME-syke ikke får lov til å gi blod, men dette var tydeligvis ikke et lurt svar – ettersom det ikke stemmer. Det kom et ras av sinte kommentarer, og mange spør om de ikke har lært noe av HIV-epidemien på 80-tallet.

Folkene hos American Red Cross har i hvert fall fått med seg nå at dette er et tema mange er svært opptatte av, og de kom til slutt med følgende kommentar:

All – thank you again for voicing your concerns here. We are working on making sure that the appropriate people at the American Red Cross see you comments. Please understand that we have no intention to mislead you or withhold information. Keeping our blood supply safe is a top priority for our Biomedical services, and we welcome your thoughts and concerns always here and through our other websites.