Få meg frisk! kan bestilles på nett

Mediamente har lagt filmen ut for salg, og den kan bestilles her. Prisen for privatpersoner er 300 kroner alt i alt. Jeg så filmen på premieren i Oslo, men siden den gang har det blitt laget en ny slutt til filmen. Filmen har også blitt vist flere steder i Norge, og i dag skal den vises på Stortinget for interesserte politikere, på initiativ fra Laila Dåvøy.

Filmomtale:

Dokumentarfilmen Få meg frisk! følger Anette Giljes (38) opp- og nedturer mens hun jakter på løsningen for å bli frisk fra ME – koste hva det koste vil. I løpet av filmen opplever vi hvordan ME ser ut og føles når pasienten ligger i et mørkt rom, motstanden fra legestanden, uvitenheten i pressen, takknemligheten fra så mange når hun står frem og hemmelighetskremmeriet fra belgiske og amerikanske forskere, som mener de har funnet svaret.

Mer om filmen:

Myalgisk Encefalopati (ME). Bare ordet kan slå ut enhver. Og har du sykdommen i tillegg kan du bli liggende lenge. Noen ligger i et mørkt rom i årevis, mens andre fungerer noen timer hver dag. Sykdommen slår veldig forskjellig ut.

Anette Gilje (38) lå på det verste 23 timer i døgnet. Hun maktet å gjøre de mest nødvendige gjøremålene. Sterke smerter, hodepine og lys- og lydømfintlighet hadde taket på henne. Et liv innenfor fire vegger så ut til å bli Anettes skjebne.

Etter 12 år følte Anette seg gradvis sterk nok til å finne ut mer om sykdommen sin, og hva som eventuelt skal til for å fungere normalt igjen. Ute i fagmiljøene var det nå to så motsetningsfylte teorier på løsningen at hun måtte prøve dem begge. Er det det psykiske, eller er det infeksjoner/retrovirus som holder folk syke med ME etter at kyssesyken, virus, amøbe osv. har ”lenket” dem til sengen?

I Norge hevder ledende eksperter at kroppen til en ME-syk ordner opp med sykdommen på egenhånd, men at hjernen ikke har skjønt kroppens signaler og holder en syk. Nye positive tankebaner, godt hjulpet av gradert trening og kognitiv adferdsterapi er løsningen.

I Belgia og USA mener imidlertid ledende eksperter at ME-syke ikke blir friske før medisiner, vitaminer, mineraler og riktig kosthold ordner opp med bla kroniske infeksjoner, tungmetallforgiftninger, matintoleranse, fruktose- og laktoseintoleranse, og ubalanser i tarmbakteriene som over år har fått ødelegge immunsystemet. Det aller siste er HIV-lignende retrovirus som også er en viktig medvirkende årsak til at immunforsvaret blir svekket. Men hva er løsningen for Anette?

Reklamer

Én tanke på “Få meg frisk! kan bestilles på nett”

Det er stengt for kommentarer.