Hellig krig?

Dr. Mark Borigini er en av disse legene (revmatolog, faktisk) som insisterer på at ME er psykologisk. Ikke bare det, han har faktisk kalt ME-pasienter for «health jihadists» (jihadist blir ofte brukt som betegnelse på militante islamske grupper). Vi er altså noen fanatiske gærninger, ifølge denne mannen.

Nå har han uttalt seg omkring oppstyret som har vært i det siste omkring de motstridende resultatene når det gjelder XMRV-forskning i USA. Her hopper han glatt over en hel del fakta, som heldigvis kan leses i kommentarfeltet under artikkelen. De såkalte helse-jihadistene passer jo på.

Det er gode og saklige kommentarer under, men selv falt jeg egentlig mest for en svært kort kommentar – som neppe kan regnes som saklig – og som sikkert blir fjernet når moderatoren våkner. Den oppsummerer igrunn hvor oppgitt man blir etter mange år med psyko-kjør.

«You are a bit of a fuckwit, for a doctor.»

Urban dictionary: 1. Fuckwit. A person who is not only lacking in clue but is apparently unable or unwilling to acquire clue even when handed it on a plate in generous portions.

Reklamer

6 kommentarer om “Hellig krig?”

 1. Treffende kommentar på den arrogante og uvitende tufsen. Spyr snart av den typen leger og av å ha en sykdom det er fritt fram og snakke sånn om. Vi har vel ikke bedt om å få en lavstatus og uendelig langvarig invalidiserende, for mange av oss, sykdom uten behandling som kan gi dokumentert virkning. Æsj og fy! Jeg er lei ;(

 2. Typisk amerikansk lege, hvis du spør meg! De simpelthen elsker å avskrive alt som ikke er ekstremt enkelt og lettfattelig som psykisk. Mye enklere for dem, og de tjener rått på psykiske diagnoser for de kan jo skrive ut piller i evighet til psykiske pasienter.
  Det dreier seg kun om $$$$$.

 3. Tussaluso: 😀

  Aneth: Er så enig… møkkalei av å bli latterliggjort – og spesielt når det kommer fra de som burde ta oss på alvor.

  Marina: Jeg tror du treffer spikeren midt på det lille hodet nå – Det er penger i dette, helt tydelig – i hvert fall i USA og UK. Men i Norge er det jo på samme måten, og her trodde jeg ikke det var så mye økonomi i psykiske diagnoser? Kanskje jeg bare er naiv…

  Dr. Borg: Noen ganger er det like greit å si det kort og godt. 🙂

  SerendipityCat: Når de snakker om jihad så tenker de vel mest på selvmordsbombere og sånt? Ikke vet jeg, men uansett får vi bare legge vår egen tolkning i det. Ninjasverd it is! 😉

Det er stengt for kommentarer.