Den 12. mai er ME-dagen

Informasjon om ME-dagen og premieren på dokumentarfilmen “Få meg frisk”:

Alle kjenner vi noen som har det. Men likevel vet vi så lite. Offisielt finnes det heller ingen behandling for Myalgisk Encefalopati (ME).

Mediamente og Winsents Film har gleden av å invitere til premiere på dokumentarfilmen “Få meg frisk!”, om Anette (40) som har gitt kroppen, sjelen og sparepengene til alle som på en kvalifisert måte kunne hjelpe henne med reisen ut av “det mørke rommet”.

Når: 12. mai 2010
Hvor: Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo
Sal: Tancred
Tid: Kl.: 11.30 – 14.00

Å ha premiere den 12. mai er ikke tilfeldig. Dette sammenfaller med den Internasjonale ME-dagen, som igjen er avledet av fødselsdagen til Florence Nightingale. Etter filmvisning og debatt på Filmens Hus skal ME-foreningen fortsette markeringen med en stand i Spikersuppa (kl. 15-17). Med andre ord en dag inn og ut av mørket.

PROGRAM

Kl. 11.30 – 11.50 Fremmøte Bens Cafe på Filmens Hus. Enkel servering

Kl. 11.50 – 12.00 Dørene åpner

Kl. 12.00 – 13.05 Intro og filmvisning “Få meg frisk!”

Kl. 13.05 – 13.15 Pause

Kl. 13.15 – 14.00 Paneldebatt med Hans Petter Aarseth (Helsedirektoratet), Barbara Baumgarten (ME/CFS-senteret, OUS, Ullevål), Laila Dåvøy (Krf) og Mette Johnsgaard (Lillestrøm Helseklinikk). Vegard Bruun Wyller (Doktorgrad på ME) er dessverre bortreist, og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har takket nei.

“En kvinnesykdom. ” “En innbilt sykdom.” “Ingen objektive funn.” “Ingen sykdom, bare latskap.” “Bare tren og gå til psykolog, så blir du nok frisk.”

Mytene rundt ME er mange – og oppfatningene i fagmiljøet er i beste fall delt. Hvorfor er det slik?

Vi vil utfordre panelet på blant annet følgende problemstillinger:

– Hvorfor er ME så kontroversielt og pasientene så uglesett?
– Hvorfor blir ikke ME-pasienter like grundig undersøkt og utredet som andre med nevrologiske sykdommer?
– Finnes det egentlig noen behandling mot sykdommen som virker? Hvorfor får ikke ME-pasienter dekket utgifter til prøver og behandling?
– Utenlandske forskere fokuserer stort på biomedisin. Hvorfor er en del av det norske fagmiljøet så skeptisk til at det finnes en forbindelse mellom nevrologi og immunologi?”

PS! Tancred tar ca. 190 mennesker, og denne premieren foregår etter første mann-til-mølla-prinsippet. Skulle du ha behov for å sikre deg et sete er det bare å melde seg på her:

Påmeldingsskjema

I tillegg til info om filmen på www.mediamente.no har vi en Facebook-side for filmen. Ellers er det et godt tips å følge med på bloggen til Rutts Tankespinn

Reklamer

2 kommentarer om “Den 12. mai er ME-dagen”

 1. Å, jeg skulle gjerne ha deltatt på dette, og spesielt gjerne sett den filmen! Men det blir nok ikke aktuelt siden det er i Oslo, og jeg er i Trondheim. :/

  Unnskyld så tregt svar, men tusentakk for de gode tankene! 🙂 Jeg har hatt en temmelig dårlig periode de to siste ukene her, og hatt mye vondt i kroppen, så jeg har ikke vært så alt for mye på nett, og når jeg har vært der så har jeg ikke klart å svare på noe særlig av det som folk har skrevet til meg. . :/
  Det gjør meg kjempe trist at du måtte vente SÅ lenge før du fikk den hjelpen du faktisk trengte, og også en diagnose!! Og jeg blir ikke bare trist, men jeg blir også veldig sint når helsevesenet oppfører seg på denne måten! Det er jo helt utrolig at det går ant! INGEN skal være nødt til å vente i 7 år før de får diagnosen sin!! Det ringte altså ikke en varselbjelle i hodet på legene dine når du liksom gikk å var psykisk syk så lenge!? Herregud altså! 😦 Jeg skal ikke en gang nevne her hva som skulle ha vært gjort med de legene dine.. Men du fikk i hvertfall heldigvis en diagnose tilslutt! Det har jo forferdelig mye å si når man går rundt sånn og er så syk; at man faktisk får vite hva det er som feiler en! Jeg kjenner bare at jeg får lyst til å gråte når jeg hører om sånne ting som dette! 😦
  Men du hadde det altså sånn som meg i begynnelsen, sier du? Huff, jeg er redd for at det kan være ME jeg har fått, ja.. Det er vel mye som tyder på det når man blir så fort sliten av ting, og når man ofte havner på sofaen etter bare å ha vært ute noen timer.. Jeg reagerer også lett på lyder og varme, blir det for varmt så blir jeg dårlig. :/ Men jeg har det jo også slik at jeg må spise annenhver time for å i det hele tatt ha energi i kroppen min.. Hadde du det i begynnelsen da?? Huff, jeg føler meg så i villrede her jeg sitter.. For det er jo faktisk flere sykdommer som kan gi mange av de samme symptomene som jeg har.. Blant annet lavt stoffskifte og fibromyalgi. Og det at jeg har en del vondt i kroppen min får meg jo også til å tenke en del på fibromyalgi.. :/
  Legen min har i hvertfall heldigvis sendt en henvendelse til poliklinikken på sykehuset her i Trondheim nå, men det er vel sikkert lang ventetid der også.. Og det er vel ikke sikkert at jeg finner ut av dette der heller.. Jeg ba egentlig om å få komme til en indremedisiner, men hun viste meg som vanlig ikke noe særlig forståelse og lot det stå åpent hvem jeg skulle få komme til.. Hun sa at det fikk bli opp til dem å avgjøre hvem jeg skulle få komme til, for hun visste ærlig talt ikke hvem hun skulle sende meg til.. Jeg håper virkelig at de på poliklinikken kan hjelpe meg, men jeg har jo skjønt at dette fort kan komme til å ta innmari lang tid.. :/ Nei, jeg får vel se til å finne senga her.. Du må ha en god natt! 🙂

 2. Hei Liss! Takk for besøket i bloggen, samt lang og fin kommentar!

  Det er jo viktig å holde på det at det kan være flere forklaringer på symptomene dine. Jeg håper jo du slipper finne ut at det er ME du har, men ja.. det er mye likt i det du beskriver. Det med smerter er utbredt også blant de med ME, jeg har en del selv, men i moderat grad. Andre jeg kjenner er sterkt plaget av smerter.

  Det med varme er et av mine store problemområder. Jeg reagerer veldig på varme, så jeg sliter en del når det blir veldig varme sommerdager. Kan heller ikke ta varm dusj, for da blir jeg svimmel og uvel og føler jeg kommer til å svime av.

  så flott at legen din har henvist deg videre, da håper jeg du kommer til noen som skjønner mer og tar deg på alvor! Du må sikkert regne med en del ventetid, det er tydelig man skal lære seg en stor grad av tålmodighet når man blir syk. 😦 Forhåpentligvis blir det ikke altfor lenge å vente for deg. Håper du får svar der, så du slipper gå sånn og lure på hva det er for noe.

  Gode tanker til deg!

Det er stengt for kommentarer.