Søtt, salt og syrlig – En lett blanding

Det er fin fredag. Jeg har vært på luftetur uttaskjærs – fått andre inntrykk og sett andre vegger enn jeg vanligvis gjør. Det er nok til at sjela mi smiler på tross av sliten kropp. Tenkte lage en liten blandapose til dere – forhåpentligvis noe for alle.

 • Takket være Løven (♥) kom jeg over en kronikk av John Gunnar Mæland – Moralsk trygdepanikk. Anbefales alle som har interesse for trygdedebatten, spesielt hvis man vil lese en litt annen side enn det man stort sett får servert i media og fra politikere.
 • Galleri Borg er åpent igjen. Hurra! *vifte med flagg* Det så først ut til å være helt nedlagt med gravøl og greier, men heldigvis ble det bare en lengre pause. Nå er galleriet tilbake og denne gangen er det døgnåpent.
  Jeg klarer nesten ikke velge ut hvilken figur jeg liker best, men to favoritter er i hvert fall høyt på ønskelisten min; Karon (den er så fin at jeg får ståpels hver gang jeg ser den) og A schizo smile. Jeg kommer forresten ikke utenom å vise fram Løve på ball også. Sånn er det bare. (Klikk på forstørrelsesglassene for å se hele figuren.)
 • Tre YouTube-sanger på rappen: Sailor’s Hornpipe med Mike Oldfield, Naci el Alamo («jeg ble født i Alamo») sunget på spansk av israelske Yasmin Levy. Og sist men ikke minst; The Sleeping Tune med Wolfstone. Visstnok sekkepiper, men de høres rimelig studiolagde ut disse da. Gjø’kke noe, for melodien er uansett nydelig. Hvis bandet begynner å spille denne kommer jeg til å ha konstant ståpels på øvingene… 😉 (Edit: Det ER sekkepiper, de har bare kutta dronene, har det kommet melding om. Og da retter jeg selvsagt opp omgående.)
 • Etter snart circa 9 måneder med omlagt kosthold, har jeg blitt kvitt 8 svært overflødige kilo. Det går sakte, men jeg har god tid (i hvert fall sier legen min det). Jeg synes ikke det har vært spesielt vanskelig å kutte bort en del karbohydrater, men innimellom savner jeg alternativer til «vanlig» mat. Da er det supert at Serenio har laget en lavkarbo-blogg! Noen egotripp synes jeg ikke hun er på, tvert imot – her er det mange tips og oppskrifter å hente for alle som ønsker. For et par dager siden bakte jeg Sereniobrød, noe som smakte himmelsk! Jeg har også forsøkt lavkarbovafler, og begge deler kommer til å få fast innslag hos meg for å stille savnet som av og til kommer etter noe skikkelig Carb Porn. 🙂
 • Noe ME-relatert vil jeg også ta med i dag; nemlig en video fra et intervju med Dr. Klimas (en av heltene) som nylig ble sendt i amerikansk tv.
 • Anbefalt gjensyn på dvd: Så som i himmelen. Den tenker i hvert fall jeg se. 🙂
 • Anbefalt lesing; Stieg Larssons Millennium-trilogi om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Har du ikke lest Menn som hater kvinner, Jenta som lekte med ilden og Luftslottet som forsvant, har du virkelig noe å se fram til… i hvert fall om du liker krim. Jeg er dødsmisunnelig på alle som ikke har lest dem, ettersom jeg aldri kan få samme opplevelse igjen. Snufs. (Men jeg har to filmer igjen å se, så jeg gråter ikke så veldig.)
 • Vintips: Castelão Vinho Regional Ribatejano. Rød, portugisisk og på kartong til en helt okay pris. Nam!

One woman can make you fly like an eagle.
Another can give you the strength of a lion.
But only one in a cycle of life
can fill your heart with wonder
and the wisdom that you have
known a singular joy.

(Hawk – Twin Peaks)

…og til sist… litt morgenutsikt fra noen dager tilbake, da det kom signaler om at sola fortsatt finnes der ute.

En riktig god helg til dere alle! 🙂

Reklamer

12 kommentarer om “Søtt, salt og syrlig – En lett blanding”

 1. @Løven takk kjære kusine, håper det er bra i Løveheimen!

  @Confiteor Så bra, jeg også liker! 😀

  @Dr. Borg Du er så absolutt tilgitt, jeg var aldri i tvil om at du mente det. 🙂

  Militærrim er bra, da får vi bare fortsette med godhelgingen. 🙂

 2. Takk for blandaposen, det var godt lesestoff!

  Det gjorde nok bra å få en liten tur utaskjærs. ALLE trenger litt forandring i omgivelsene.

  Og «Så som i himmelen» kan virkelig anbefales 🙂

  God helg til deg!

 3. @Randi Det var flott med tur og forandring! Filmen er fantastisk bra, jeg er glad jeg valgte å se den på nytt. 🙂 Håper helgen din blir god!

  @Trips Og det orket vi. Hurra for det, og takk for besøket! 😀

 4. Takk for lenken til Galleri Borg. Åååå, den som hadde noe ekstra tusen å fyre av! Jeg får samme reaksjon som deg av Karons fergeselskap. Sukk 😀

  Grattis med kilo i minus. Det føles alltid svært behagelig.

  Kanskje jeg skal se Så som i himmelen? Eller Den første filmen, som kom i hus her nå nylig? Eller Slumdog millionair ? Hmmm…

  Endelig; et teknospørsmål: hvordan lager man de hjertene som jeg ser flere bruker her?

  God helg, Lothiane 😀

 5. @Britt Åse Takk takk! 🙂 Jeg tror vi må vinne stort i Lotto så vi kan shoppe vilt hos Galleri Borg! 😀

  Veldig godt å bli kvitt noen kilo, jeg håper det fortsetter… jeg har nok å ta av. 😉

  Den første filmen har jeg ikke hørt om, hvis du ser den må du gjerne tipse meg om jeg burde skaffe den. Slumdog er veldig bra, synes jeg!

  Hjertene lager jeg ved å holde Alt-knappen nede og trykke på 3-tallet i numerisk tastatur. Altså, går ikke med 3-tallet som står over bokstavene. På laptop er det gjerne en annen tast man må benytte for å iverksette numerisk tastatur som er lagt på samme sted som utvalgte bokstaver. På min: Fn-tast + Alt-tast og bokstaven «L».

Det er stengt for kommentarer.