Skal det være litt dynamitt, kanskje?

CDC har sin egen lille diskusjonsgruppe online. Der kan ansatte og andre interesserte delta. De har blant annet diskutert hvordan ME-syke har blitt behandlet av CDC de siste par tiårene. Visstnok ble disse innleggene fjernet på grunn av personangrep, men noen fant seg et smutthull og jeg har fått en link. Kanskje blir det slettet helt, hva vet jeg – så les fort om du er interessert. 🙂 Ikke for det, jeg har selvsagt kopiert det til harddisken.

Jeg klipper og limer litt. Det starter med denne artikkelen som nevner at CFSAC-komiteen (som jeg refererte fra for noen dager siden) anbefaler utskiftelse av ledelsen i CDC, slik at de kan få inn forskere som er interessert i å forske på ME/CFS. Så startet diskusjonen som jeg linker til øverst, men etter hvert slo man kommentarmuligheten av.

Det er mange kommentarer! Hvis du søker på «CFS» i et lite søkefelt et stykke ned på venstre side får du opp en rekke kommentarer fra diskusjonen. (Det står at det er 36 kommentarer. Har fått ned det meste nå, er oppe i 21 sider i Word. Hjelpes…)

Sjekk for eksempel denne lille kommentaren, plukket ganske tilfeldig:

Re: New progressive leadership needed for CFS at CDC

(Score: 1, Interesting)
by Anonymous on Oct 15, 2009 – 03:25 PM

We (I can’t say where I work at CDC) do believe this is the case with CFIDS. We also believe that a single virus does in fact set off a number of other viruses that ripple through the entire body. We have quite a bit of data showing the damage to the body, including the brain, and it is frightening and compelling.
We also fear for the nation’s blood supply and the fact that this «new» virus has been out there in the blood supply and out in the public unchecked for quite some time. There is great fear that a virus, like H1N!, might «set» this «new» virus off and either kill quickly or cause several cancers that seem to be in high proportion in the CFIDS people, as opposed to the general pop. WE are scared. I pray our worse fears are unfounded but that is not what the evidence is showing right now. Sorry, I have to remain anonymous. I too need my job since I have 3 kids in college and a wife out of work.

Reklamer

5 kommentarer om “Skal det være litt dynamitt, kanskje?”

 1. Frida: Centers for Disease Control and Prevention. Tenker det tilsvarer Folkehelseinstituttet her i landet.

  CDC ødela/hindret en forsker på tidlig 90-tall som fant deler av et retrovis hos me-syke. De ødela karrieren hennes og sørget samtidig for at det skremte andre forskere fra å gå inn i samme tema. Hvorfor vet jeg ikke, kan være så mangt. I USA er det jo sånn at om man ikke har en godkjent diagnose får man heller ikke dekning av sykeforsikring. Men altså – dette vet jeg for lite av.

  I tillegg ble det avslørt senere på 90-tallet at CDC styrte pengestøtten fra kongressen (som var øremerket forskning på me/cfs) til annen forskning, ettersom de ikke syntes det var særlig interessant med me/cfs.

  dr. Reeves, som er i ledelsen i CDC, har nylig uttalt at det jo er interessant med WPIs forskning og at CDC selvsagt skal etterprøve resultatet, men han regnet ikke med at de fant noe. Altså, han avviser det på forhånd. Ikke spesielt god forsker…

  Fra mange hold kreves det at Reeves og andre i ledelsen må byttes ut med forskere som har et åpnere sinn og respekt og interesse for sykdommen.

  Heldigvis er det ikke Reeves som skal etterpøve forskningen. Det skal et retroviruslaboratorium hos CDC gjøre – og der er de svært interesserte i å finne ut av dette.

 2. Det her er så skremmende at det nesten er verre lesning enn krimbøker. Og trist, ufattelig trist.
  Takk igjen for at du legger ut og følger opp!! Dette trenger folk å vite!

Det er stengt for kommentarer.