Kjapp filmgjennomgang

Biblioteket har et ganske stort utvalg av dvd-filmer, og sist gang jeg var innom rasket jeg med meg seks stykker. Så langt har jeg sett fire, nemlig disse:

Varg Veum – Falne engler
Wow, sier jeg bare! Jeg har tidligere kun sett én av Veum-filmene (kvinnen i kjøleskapet) og syntes den var grei nok. Men denne var jo virkelig spennende, helt klart noe av det bedre jeg har sett av norsk krim på veldig lenge. Terningkast 4 (og en halv)

The Fisher King
God, gammel Robin Williams-film. Rørende, morsom, oppløftende. Jeg liker sånne historier der det sakte, men sikkert rulles opp en forhistorie som nesten blåser sokkene av meg. Absolutt verdt et gjensyn. Terningkast 5

The Player
Åhfyttikattasåvanvittigkjedelig! Urk. Var så vidt jeg gadd se ferdig, for dette var labre greier. Også fine Tim Robbins, da… du vet, han fra Shawshank Redemption. Her spiller’n en skikkelig drittsekk av en Hollywood-filmmaker, som dreper en fyr, for så å sjekke opp avdødes kjæreste. Whoopi Goldberg spiller politi, men hun er langt fra så gal og morsom som hun pleier være. Næsj, denne er jeg glad jeg ikke har kjøpt. Det står på Wikipedia at filmen er satirisk, dessuten inneholder den drøssevis av kjente filmfolk, men det hjelper ikke… Terningkast 1

Gymnaslærer Pedersen
Jeg vokste jo opp blant AKP ml’ere, uten at jeg egentlig skjønte så mye av det den gangen. Ved å se filmen håpet jeg å få et visst innsyn i hva som egentlig foregikk på 70-tallet, men jeg vet jo ikke hvor troverdig den er. Kristoffer Joner er med, Ane Dahl Torp også. Joner er jo en favoritt for meg, men jeg må innrømme at jeg synes de to er ganske oppbrukt på film for en god stund framover. Når man i tillegg får med seg det meste av Torps anatomi i filmen, følte jeg det ble litt for påtrengende. (Sex på film er omtrent like kjedelig som sex i bøker.) Bortsett fra det sitter jeg igjen med et ganske latterlig bilde av de gamle kommunistene, og det var kanskje poenget med filmen også? (Jeg har ikke lest boka til Dag Solstad.) For mimringens del kan jeg gjerne gi noen poeng, men noen uforglemmlig perle er dette ikke. Terningkast 2 (og en halv)

Takk til Deichmanske bibliotek, for utlån av filmer! (De lar deg dessuten se mappa di.)

Én tanke om “Kjapp filmgjennomgang”

  1. Hehe, det er det jeg tenker hver gang jeg er innom biblioteket… «Jippi, jeg får se mappa mi uten noe trøbbel»…

    hehehehe

Det er stengt for kommentarer.