Veggismat og homsebarer (Dublin vs. Oslo)

Dublin 118I Dublin var jeg så heldig å få spise på to toppers steder som kun serverer vegetarmat. Og for en mat! Jeg kunne reise tilbake til Dublin bare for å spise der igjen! Først var det lunsj på Cornucopia (=overflødighetshorn), og jøssenam så mye delikat og fristende mat de hadde å by på. Det var ikke så lett å velge, men jeg klarte det til slutt. Nam! Absolutt anbefalelsesverdig mat, altså. I tillegg hadde de en vanvittig god lemonade der som var organisk. Jeg vil tilbake… Hvorfor har vi ikke Cornucopia i Oslo? Det eneste som er synd er at det er altfor få sitteplasser der i forhold til pågangen av sultne mennesker. Det var ikke kjempebillig der, men slett ikke overpriset heller. Anbefales alle sultne besøkende i Dublin som ikke MÅ dytte i seg døde dyr til hvert måltid.

Dublin 115

Fra Cornucopia
Fra Cornucopia
Cinnamon bun på Simon's place
Cinnamon bun på Simon's place

Selv om det ikke helt hører med i en post om veggismat, så må jeg bare få skryte av Simon’s Place der de selger de beste cinnamon buns jeg noensinne har smakt. Kanelboller altså. Fantastisk..! Oppe, det vil si på inngangsnivå, var det en del bord – men ganske fullt. Vi gikk ned i underetasjen der veggene er dekorert med plakater fra alle mulige konserter og happenings i Dublin. God plass til å sitte lenge og skravle, noe som faller veldig i smak hos undertegnede. Kanelbollene var jo skikkelig carb porn, men om man insisterer på å spise noe annet virket det som de hadde et godt utvalg av sandwicher og annet snadder der også. Skal du til Dublin er det egentlig et must å ta en tur på Simon’s Place. Nemlig. De har dessuten sin egen Facebook-profil, så Simon’s Place er nå offisielt min venn. Heldige meg!

Men altså… tilbake til veggismaten.

Middagen hadde vi planlagt å ta på en kubansk restaurant, men da vi endelig fant fram etter å ha traska gatelangs i timesvis (*kremt* nesten…), viste det seg at stedet var midlertidig stengt på grunn av oppussing. Dermed måtte vi finne et nytt spisested og vi havnet på uanselige, men absolutt hyggelige Govinda’s. Dessverre husker jeg ikke hvilken vi besøkte, for det står på websiden at de har flere restauranter i Dublin. Uansett, der serverer de indiskinspirert vegetarmat. Da vi var der hadde de 3-4 ulike retter å velge mellom – og ønsket man litt av hver rett var det ikke noe problem. Du velger mellom stor eller liten tallerken, og stol på meg – om du ikke er ekstremt storspist og uthungret – velg liten. Så peker du ut den maten du ønsker deg og de øser opp en diger haug på tallerkenen din. Jeg tror det kostet noe sånt som 6 eller 8 euro for en liten tallerken, og jeg greide ikke spise opp alt sammen. Jeg husker ikke hva jeg spiste, men alt smakte godt. Dessuten var det ei hyggelig dame bak disken som hadde vært i Oslo og spist på Krishnas. (Jeg trodde på det tidspunktet at Krishnas var nedlagt, men har funnet ut at de bare har flyttet litt på seg og nå befinner seg i Colosseum-senteret på Majorstua.)

Aldri har jeg vel fått i meg så mye vegetarmat på en dag. Nam, nam, nam og atter nam! *Ønsker meg en mann som er vegetarkokk og som vil lage sånn mat til meg hver dag*

Etter disse kulinariske opplevelsene, var det på tide med litt utsvevende natteliv. Og hvorfor ikke homsebar? Først besøkte vi PantiBar, som er drevet av en ekte drag queen. Panti sjøl var dessverre ikke inne da vi var der, men de hadde quiz på gang. Stedet har åpen wi-fi (rent bortsett fra at den var stengt akkurat da på grunn av quiz’en). Det var feil dag å besøke stedet på, torsdag er visst et must – da har de for tida sin egen vri på The Apprentice med drag-prinsesser som konkurrerer mot hverandre. Vi kom for sent til å få sitteplasser og for sent til å bli med på quiz’en så vi tuslet videre til en annen homsebar jeg dessverre ikke husker navnet på. Der var det dype lenestoler, karaokeshow og masse ballonger. Vi var der bare akkurat lenge nok til å få torturert øregangene våre med noen få sanger, men moro var det lell!

Det var Dublin altså; et fantastisk utvalg av vegetarisk snaddermat og en rekke homsebarer med ymse underholdning. Bra!

Så var det Oslos tur.

Det eneste stedet jeg vet om som serverer vegetarmat her i byen, er Krishnas cuisine, som altså tidligere lå vis-à-vis Majorstuahuset, men nå har flyttet til Colosseum-senteret noen kvartaler unna. (Finner du fram til kinoen så er det ikke mange meterne igjen.) Jeg var så vidt innom dem en gang for noen år siden, men da var det så fullt at jeg ikke fant sitteplass. Dessuten så det ikke det minste trivelig ut der. Derfor ble jeg gledelig overrasket over deres nye lokaler som virket lyse og delikate. Ikke all verdens plassering i forhold til at de er inne i et slags kjøpesenter, men for meg og følget mitt gjorde det ikke så mye. Vi er gode på «people watching» og fikk absolutt dekket det behovet også.

Men altså… maten: Dagens rett kostet 125 kroner, med mulighet for påfyll (!). Det er’kke verst til å være Oslo, altså. Da jeg var der besto Dagens av en bolle suppe, en bolle salat, en stor tallerken med ris og vegetargryte, samt papadam og diverse tilbehør. Får du i deg alt kan du altså be om påfyll, og det er det all grunn til om du orker – for maten smakte riktig godt. Jeg greide ikke få i meg hele første porsjon en gang, men jeg unnet meg en usukret punsjebolle som ikke smakte noe særlig som punsjeboller pleier – men den var ganske god likevel. Ettersom jeg forsøker å holde meg unna en del matvarer, var det veldig positivt å kunne få en oppramsing av innholdet i kaken før jeg valgte å kjøpe den.

bartiniMette og fornøyde sjanglet vi oss avgårde til Kirkeveien der trikk nr. 12 var så vennlig å vente på oss. Den fraktet oss og en stor gjeng kinesiske turister, vekk fra vakre vestkanten og ned til sentrum. Vi steg av i nærheten av Dronningens gate og like etter sto vi utenfor nyåpnede BarTini. (Det er bare en knapp uke siden de åpnet dørene, og jeg føler meg veldig hipp som har vært der så tidlig.) Ifølge intervju i Blikk, sikter baren seg inn mot voksent klientell av den skeive sorten, samt kule streitinger som elsker dem. (Ikke bare er jeg hipp, jeg er kul også!) Vi var der såpass tidlig på kvelden at det var få folk der, men det gjorde ingenting for min del. Mojitoene smakte utmerket, selv om vår vennlige og amerikanske bartender ikke kunne fatte at vi orket å drikke den uten noe særlig søtt oppi. Dessuten spiste vi myntebladene, og det var visst heller ikke helt forståelig, men ble møtt med den største aksept likevel. Prisen på Mojitoen husker jeg ikke, men halvliteren kosta 42 kroner – og det er en veldig god grunn til å dra dit igjen. Dessuten var det trivelig der! Grønne vegger, gode sitteplasser og en snasen discokule i taket. Litt snodig damedo med to toaletter i samme rom, men på døra står det at det er helt i orden å låse seg inn alene om man ikke føler for selskap. Greit å vite!

BarTini kan dermed anbefales. Hit vil jeg igjen!

Er man først kommet godt i gang, er det like greit å fortsette. Derfor tuslet vi opp Karl Johan, dreide av mot høyre i retning Tinghuset, og fant fram til London Pub. Her er det en ganske annen stemning enn BarTini – for å si det mildt. Lokalene er mye større, ganske mørke og har flere krinkelkroker. Jeg talte to bardisker, ett biljardbord og masse sitteplasser. Utenom ei dame bak den ene bardisken, så jeg ingen andre damer der enn meg. På damedoen traff jeg en mann, men han smilte bare pent og forsvant fort ut. Dette var stadig tidlig på kvelden, så jeg vil tro det er ganske annerledes der på for eksempel en sen lørdags kveld, enn det var der på en ganske vanlig torsdag. Gin Tonic’en smakte utmerket, jeg hadde verdens hyggeligste selskap med meg – så for min del var det hele riktig vellykket.

Jeg burde vel gitt noen terningkast og greier, men synes det er vanskelig å måle disse stedene opp mot hverandre. Vegetarmaten i Dublin var nok et par hakk bedre enn den jeg fikk i Oslo, men Krishnas er absolutt verdt et besøk. Av homsebarene jeg har besøkt er BarTini klart det stedet jeg likte meg best. I’ll be back..!

Reklamer

2 kommentarer om “Veggismat og homsebarer (Dublin vs. Oslo)”

  1. Jeg synes absolutt vi skal unne oss en tur på BarTini og drikke Mojitos snart. 🙂 De åpner i tretida, så vi kan jo ta det i tide til å rekke hjem til å legge barna. 😀

Det er stengt for kommentarer.