Dyrere billetter for overvektige?

Jeg er ikke overmåte fan av Ryan Air (selv om jeg snart skal ut og fly med dem) og å lese denne artikkelen gjorde meg ikke særlig mer positiv til dem. De ønsker å innføre ekstra avgifter på billettene til dem som er overvektige. Forslagene som ble lagt ut til avstemming på websidene handlet om at man skal betale ekstra dersom man enten veier over et visst antall kilo,  måler mer enn x cm rundt livet, har større BMI enn 30 eller at man må betale for et ekstra sete dersom livvidden fyller setet så man treffer armlenene på hver side av seg.

Akkurat hvordan de har tenkt at dette skal foregå er uvisst. Skal man bli veiet på flyplassen? Måler de deg rundt livet før du får sjekket inn?

Jeg tror ikke Ryan Air blir førstevalget om jeg må gjennom ydmykende vektkontroll før jeg får gå ombord i flyene deres.

13 tanker om “Dyrere billetter for overvektige?”

 1. Neimen kjære vene, kan dette være lovlig? Forresten, de lager vel sine egne lover.

  Prøver å se litt humor i det. Mange rare scener ved innsjekkingsskranten til Ryan Air…

  Og en ting er sikkert; med min store kropp får jeg ikke råd til å fly med dette selskapet. Hahaha

 2. Hihi må bare si som Randi, det er jo litt komisk.
  Jeg husker jeg så på Lost, at han svære med krøllene måtte betale for to seter pga størrelsen sin, så det kan vel være det allerede finnes sånne ordninger i USA?
  Men det er jo helt sprøtt.

  Og å ha akkurat denne type avsemminger på nett er kanskje ikke så veldig heldig heller, jeg tenker i hvertfall at det er utrolig lett å trykke «ja, feitasene skal betale mer» når man ikke må tenke så mye mer igjennom det enn «haha det hadde vært morsomt..!»… Hvis du skjønner.

 3. Denne diskusjonen har vært oppe fler ganger de siste årene. Hørte på radioen igår angående den siste til Ryan air, og de mente de oppmuntret fete folk til å slanke seg….
  Jo takk, jeg må si jeg blir oppmuntret! Jeg føler meg som en dritt fra før i forhold til overvekten, og etter å ha hatt spiseforstyrrelse, ødelagt hårmanken, gått på mange idiotiske jojoslankekuret, aldri noengang kommer til å få ett normalt forhold til mat (dessverre må man spise for å overleve) s¨hjelper det jo å bli ydmyket foran mange mennesker på en flyplass også…
  Beklager, klarer ikke å se noe komisk i det

 4. Randi: Nå er det mulig det bare er et PR-stunt fra selskapets side, de har visst gjort lignende før. Jeg er egentlig mest sjokkert over kommentarene som er under artiklene (fant en artikkel på NRK også). Det viser seg å være mange mennesker med slike holdninger, gitt.

  Irini: Nei, det er ikke aprilsnarr, men er muligens bare et PR-stunt? Ikke godt å si. 🙂

  Fru Jones: Jeg kan jo forstå at om man trenger to seter så må man betale for det også, men det kan man vel heller si fra om selv når man bestiller? Det er verre om man må opp på en vekt foran skranken, liksom… 😕

  Og du har nok helt rett når det gjelder de som stemmer og kommenterer, det er mange der med sånne holdninger, gitt.

  Litt om alt: Hehe, ja jøss som de oppmuntrer. Som om det er deres oppgave å utnevne seg selv til å være pådrivere for overvektige.

  Så trist å høre at du sliter med overvekt og vanskelig forhold til mat! Vi er nok mange som har det sånn, i ulik grad. De som påstår det er enkelt å gjøre noe med vektproblematikk, aner virkelig ikke hva de snakker om.

  Nei, jeg ser ikke så mye komisk i det, det er mest trist med så ekle holdninger som kommer fram. Ikke pokker om jeg står på en vekt for å sjekke inn.

 5. Jeg velger å tro at dette er et slags stunt, smakløst som det dog er. Jeg har også grublet på hvordan en slik regel mon skulle kunne håndheves, og rettssaker og bråk og trøbbel og tragikomiske episoder. Men – jeg har en litt vel utviklet fantasi, da.

  Vi skal ikke ta oss nær av alle tullingene som tømmer sjelesøpla si ut i kommentarfelter hos nettaviser og nrk og sånn. Det er de ikke verd, og mot dumheten kjemper selv gudene forgjeves, ikke sant?

  Det er ikke lett å slite med overvekt, og det er ikke lett å gjøre noe med det heller. Det er myyye lettere å slutte å røyke, for røyk må man jo faktisk ikke ha for å leve.

  Tjo hei, dere! vi retter opp nakken og driter i de teite folka!
  God helg 😀

 6. Jeg synes faktisk det er helt greit at de skal betale mer. Det er utrolig irriterende å sitte ved siden av en stor person som ikke kan hjelpe for at de breier seg ut og stjeler mye plass, så hvorfor ikke la dem betale for to seter? Men da må de seff få med dobbel bagasje også…

  Og 95% av overvektige personer er overvektige fordi de ikke gidder noe annet (for mye/feil mat og for lite bevegelse) Men noe sier meg at Ryanair ikke kommer til å gi dem to seter, de vil bare la dem betale ekstra, uten noe ekstra plass, og dermed er det ingen vits siden de som sitter ved siden av dem fremdeles vil irritere seg over den svære personen ved siden av dem.

  Og som du sier, hvordan skal dette gjennomføres i praksis? Vil jo ta mye ekstra tid å veie og måle alle passasjerene og hvis de må ansette flere folk til å gjøre det vil de tape alt de håpte på å tjene på tiltaket.

 7. M ; jeg vil bare drudle litt videre med deg – skjønner at det er irriterende å få mindre plass i flysetet, men det er jo mye annet som også irriterer. Hva med barn som skriker fem timer i strekk? Skal man be foreldrene betale ekstra? Skal man «måle» barns temperament før de går om bord? Og hva med kroppslukt? Jeg satt en gang ved siden av en mann som luktet sinnsykt av svette, ja, det var veldig plagsomt, men skal man ta en kroppsluktsjekk før man går om bord?
  Mulig det blir «snåle» eksempler, men det er mye i verden som er plagsomt, men hva slags samfunn vil vi egentlig ha?
  Man kan jo dra det videre til samfunnet ellers. Det er feks. en del elever i klassene til barna mine som av forskjellige årsaker irriterer og forstyrrer for undervisningen, og dette er selvfølgelig et problem. Men hva skel man gjøre med det? Skal man bøtelegge foreldrene, sette alle bråkmakere og andre barn med forskjellige diagnoser på spesialskoler….og hvordan skal man måle dette egentlig. Ja, det kan hende jeg tenker at noen av disse skulle fjernes, når jeg hører hvor mye de ødelegger og hvor mye «oppmerksomhet» de krever av de ressursene som er knappe nok fra før….men speiler ikke dette kanskje samfunnet de skal ut i? Man skal jo lære at alle er forskjellige, folk har problemer av forskjellig art, noen krever mer oppfølging enn andre og dette er kanskje en verdifull læring?

  Neste gang du skal ut å fly, kanskje du bare skal slå vekk irritasjonen med den gledelige tanken på at du ikke sliter med overvekt 🙂 Kanskje du skal smile hyggelig til denne personen som sikkert sitter å skammer seg over alt som velter over på «din side» Da har du snudd situasjonen fullstendig, to personer som sitter med negative emosjoner til to som får en riktig hyggelig flytur! 😀

 8. Britt Åse: Godt sagt! 🙂 De som tømmer ut gruffet sitt i kommentarfeltene hos aviser etc. viser bare at de må ha det elendig inni seg. Man har neppe behov for å være ekkel mot andre om man ikke føler seg bedriten selv. 🙂

  M: Jeg er helt uenig med deg, jf. det Løven skriver i kommentaren under. Det er mye som kan irritere andre, så hvor skal man sette grensa? Hvorfor er det «verre» med overvekt enn det er med f.eks. svettelukt?

  Det du sier om at 95 % av de med overvekt er det fordi de ikke «gidder» å gjøre noe med det, har jeg null tro på. Det er ofte mye annet inne i bildet, hadde det vært enkelt å gå ned i vekt så hadde de/vi gjort det for lengst. Om du mener det ene eller det andre, så er det jo din sak – men du kan jo ikke komme med påstander om at sånn er det uten å kunne begrunne det.

  Ida Therese: Enkelt og greit! 🙂

 9. Løven er inne/Lothiane: Takk for det dere skrev til M. Jeg hadde mange ord i hodet, men klarte ikke formulere meg i bloggform. Kanskje ordene var for stygge…??? Er i alle fall 100% enig med innleggene deres.

 10. Randi: Sånn er det noen ganger, ikke så lett å få sagt alt man tenker. Da er det greit at andre kan sette ord på det. 🙂

Det er stengt for kommentarer.