«NAV: Vår alles store fæle mor»

Jeg har oppdaget noen gode kommentarer rundt NAV-krisen. Det er Elin Ørjasæter hos E24 som står bak tre kommentarer jeg har lest gjennom i dag. Det er klar og velbegrunnet kritikk. Anbefaler å lese gjennom for interesserte.

Andersen fikser ikke NAV. 230209

Hele Nav-reformen er gjennomsyret av gode hensikter fra en formynderstat som er blitt et monster. Nav vet best hva som skal komponeres for deg. Du har ikke rettigheter. De har behov. Som en tilfeldig person i Nav skal definere.

Monster-Nav vokser videre. 170209

Tenk deg følgende: Når banker fusjonerer, går det flere måneder til folk kan ta ut sparepengene sine. Lønnskontoen fungerer heller ikke, så folk må leve på venner og kjente i et halvt års tid, til de bankansatte har klart å fusjonere så vel IT-systemer som bedriftskultur.

NAV: Vår alles store fæle mor. 070708

Dette handler ikke om slemme saksbehandlere. Det handler om at selve grunnmuren, regelverket for disse tre etatene er for komplisert, og at regelverkene er delvis motstridende. Og at de politiske målene er alt for ambisiøse.

5 tanker om “«NAV: Vår alles store fæle mor»”

 1. Det jeg har mest problemer med er holdningen om at «nei, du og alle de legene du har sett som alle er offentlig godkjente, og spesialister og som jobber på norske offentlige innstitusjoner – de har feil, og jeg og akkurat den legen jeg har lyst til at du skal se har rett….»
  Jeg har så langt ingen personlige dårlige erfaringer utover at ting tar tid og at de roter vekk papirer, men jeg engster meg nå som jeg skal over i nytt vedtak…

  Også synes jeg det er horibelt at de ikke er pliktig til å gi en mellomløsning. Har ei venninde som er mellom vedtak nå (fra rehabilitering til ufør), de burde jo bare utvide eksisterende til hun har fått nytt vedtak, men neida – sosialkontoret skulle ta seg av slikt.. Selvom hun sendte inn alle papirer tre mnd før vedtaket gikk ut. *sukk*

 2. Moseplassen: Det er trist historie altså, det med venninnen din. 😦 Jeg tror det er litt ulik praksis ute og går, i hvert fall fikk jeg rehab mens jeg ventet. De passet på å utvide vedtaket sånn at det skulle holde. Det gikk akkurat, heldigvis.

  Jeg har inntrykk av at NAV helst vil finne smutthull så de kan slippe betale ut penger. Det er greit at det er noen som snyter på systemet, men å dermed gå utfra at enhver søker gjør det, blir jo helt sprøtt. Det er ganske så ille hva folk blir utsatt for i noe som minner om forhør.

 3. Jeg må bare le av den sammenligningen med banker, for det er så sant 🙂
  Det er da ingen andre bedrifter eller organisasjoner som ville sluppet unna med at driften går så dårlig på grunn av omorganiseringer!!

  Nå ser det også ut til at jeg må hive meg på tråden i morgen – her har det ikke kommet en smule av rehabiliteringspenger en gang i dag…

 4. Serendipity: Ja! Jeg falt for den sammenligningen, synes den er ganske reell. Ingen private institusjoner hadde sluppet unna med det som har skjedd… Forresten en interessant artikkel om NAV i Morgenbladet i dag:

  Rusk i navet

  Trips: Hehe, det er mottatt og det knurres herfra og. 😉

Det er stengt for kommentarer.