Stakkars Maisie

Enn så lenge aner hun ingenting om bråket rundt hennes tilblivelse, men det er jo bare snakk om få år før hun får høre om det. Med en mor på 15 år og en påstått far på 13, var veien til media kort. The Sun lovte den ene bestefaren 250.000 kroner for å få med Alfie på intervju. Guttungen ble lovet fin gave av pappa’n sin hvis han stilte opp. Sånn skal det gjøres! Nå spås det at de to familiene det gjelder kan tjene millioner på saken, hvis de bare får tenåringene til å stille opp på TV og i aviser.

Britisk presse må være den verste i verden. Nå skrives det spaltemetre om hvilke andre potensielle fedre Maisie kan ha, for det påstås at tenåringsjenta har hatt sex med stort sett det som fantes av gutter i nærområdet. Det forundrer meg at de har lov å skrive så mye stygt om en mindreårig. Det forundrer meg også hvordan familien til Chantelle kan ha unngått å få med seg hva som har skjedd, hvis det stemmer at hun stadig hadde gutter overnattende hos seg.

Når man hører hvor mye penger som er involvert i saken, er det ikke vanskelig å forestille seg at det kan friste noen 15-16-årige gutter til å juge litt overfor journalister og hevde det er de som er faren. Burde ikke pressen holde seg for gode til å slå opp disse historiene til man faktisk får sjekket fakta? Tydeligvis ikke.

Så, Maisie vokser opp med påstander om at mora er en tøs og besteforeldre som forsøker bli millionærer på hennes tilstedeværelse. Stakkars unge. Om 14 – 15 år er det kanskje Maisies tur til å bli mor? Jeg håper det skjer noe før den tid, så disse tenåringsjentene finner andre måter å takle tilværelsen på enn å bli gravide mens de ennå er barn.

7 tanker om “Stakkars Maisie”

 1. Huff, dette er jo helt sjokkerende! Norsk presse kan være pågående mot kjendiser til tider, men så langt som dette har det heldigvis ikke gått.

 2. Utrolig trist sak alt sammen, og pressen greier å gjøre det enda verre. Fytterakkern. Men det er jo lov til å håpe at slike saker gjør det mindre attraktivt å få barn som 13-14-åringer, selv om jeg frykter det motsatte. Stakkars, stakkars alle disse barna.

  (…hvor er foreldrene…? Sånn bortsett fra når de prøver å tjene penger på skandalen…)

 3. Tante Grønn: Nei, jeg håper ikke vi ser noe lignende dette i norsk presse. 😦

  Trips: Problemet er kanskje at enkelte ungdommer synes dette gjør det «interessant» å få barn tidlig? Håper ikke det. Her i landet er det jo heldigvis ikke så vanlig, så det blir vel ikke den nye moten sånn i første omgang.

  Og ja, hvor er foreldrene? Men det er vel en grunn til at situasjonen har oppstått. Er det normalt å la datteren sin på 13-14 ha gutter på overnattingsbesøk, liksom..?

 4. Denne historien kom jeg over også for noen dager siden, synes det er hårreisende hva de skriver. Til tross for det som har skjedd, så er de jo barn, og pressen burde være litt mer forsiktig i hva de skriver og tenke konsekvenser for de det gjelder.

  Virker iblant som om det er litt «mote» å bli gravid.. Her på stedet virker det nå som om det er et «race» av jenter som blir gravide, sånn i 16-17-18årsalder. Har ei jente selv på atten, og ho forteller stadig om venninner som skal ha barn. Har også ei jente på 23, som forteller at det knapt var graviditeter da ho var på samme alder, men har vert veldig mye i det siste/siste par år.
  Mener å ha hørt om at det var et sted i England (?) hvor det var slike «trender» på en skole, veldig mange graviditeter. Det er vel å se litt rosenrødt på det kansje, når de ser andre unge med mage eller babyer. Det er en tøff hverdag å være ung mor, og kanskje alene om det.
  Kankskje det skulle kommet i skolen det med å låne med seg slike dukker eller noe, jeg vet ikke.
  Det går jo for tida et program som heter Babylånerne, der tenåringer som tenker på å bli foreldre får bryne seg på babyer, småbarn, tenåringer og eldre også. Ser fler har kommet på andre tanker underveis i fht. å få barn i så ung alder og noen har også slått opp.

  Men de fleste greier seg vel fint forhåpentligvis, både barna og foreldrene, selv om det kan være litt unødig tøff start for begge.

 5. Rosa: Kan jo være greit med en motvekt til de som venter med barn til de er sent i 30-åra, men 16-17-18 er vel tidlig da. Synes det er litt skremmende å høre at det går mote i sånt, de vet jo neppe hva de går til. Det er tøft å være enslig mor (noe jeg regner med mange av disse blir). Forhåpentligvis går det bra med de fleste, man kan jo få til mye selv om man er ung. 🙂

  Jeg så et program fra England der noen tenåringer fikk utdelt babydokker de skulle passe på. Lurer på om disse allerede var gravide og skulle bli forberedt på hva som ventet dem? Det ble nok et sjokk på mange måter. I USA er det vel vanlig med slike dokker, i hvert fall har jeg sett det på TV og film flere ganger. Tror det er lurt, kanskje noe vi kunne brukt her i landet også.

Det er stengt for kommentarer.