Et gjensyn med 2008

Jeg greier ikke gi helt slipp på 2008 ennå. Vurderte å lage en årskavalkade før nyttårsaften, men det ble nedprioritert. Men januar har så vidt begynt så det er da ennå ikke for sent.

Januar:
Dette var måneden vi økte antall familiemedlemmer til tre; Mayra kom i hus og selv om vi trodde hun var gutt, ga vi henne likevel jentenavnet Poden hadde bestemt. Mayra slo seg fort til ro. Da var det verre med andre forsøk på å bringe liv inn i stua og jeg skvatt til av selvmordsforsøk i stua vår.

Februar:
Jeg oppdaget Stephen Fry og falt pladask for ham på grunn av serien han laget om bipolaritet. Jeg begynte  å spille tenortromme etter en tids pause fra sekkepipebandet. Februar er bursdagsmåneden her i heimen og jeg forbannet barneselskaper og bestemte meg for aldri ha flere. Til min egen bursdag fikk jeg gaven som er noe av det mer populære jeg har i hus; et magnetisk poesisett til å ha på kjøleskapet. Det er nesten ikke mulig å føre samtaler med gjestene mine lenger, de står bare foran kjøleskapet og setter sammen små tekster. Jeg la ut fotogåte for første gang (tror jeg) og det ble et populært innslag i bloggen. (Lenge siden sist, kanskje jeg bør ha et nyttårsforsett om å ta opp igjen den tråden?)

Innimellom det sedvanlige surret mitt forfattet jeg en post om hvordan det er å være en trygdeslubbert, noe som ga mange lange og gode kommentarer.

Mars:
Jeg kjøpte meg laptop og bestilte speilreflekskamera og hevdet at jenter liker nye dingser. Jeg måtte bite i meg avgjørelsen om å aldri ha barneselskap igjen da Podens kamerater arrangerte overraskelsesbursdag, en svett men hyggelig opplevelse. Jeg gledet meg over å få flytte inn i mitt eget stjerneobservatorie i Bloggerbyen. Mayra var blitt ganske husvarm og tok seg et bad i oppvaskkummen. I påsken dro Poden og jeg på påsketur til Stavanger der vi fikk se masse sommerfugler på nært hold. Hjemturen satte tålmodigheten min på hard prøve da vi fikk en ekstra lang langfredag på grunn av snøkaoset på Sørlandet.

April:
Jeg fotograferte Holmenkollen i mørket sammen med Stormel. Etter å ha kalt Mayra «han» et par måneder, fant vi ut at «han» er en «hun» og plutselig passet navnet likevel. Det ble oppdaget at Den lille røde, det vil si bilen min, var alvorlig syk og jeg ble billøs. Operaen ble åpnet i Oslo og jeg fikk med meg fyrverkeriet – et fantastisk skue! Jeg hadde en fabelaktig tur til Bergen der jeg endelig fikk undervisning som «drillpike». Få dager senere dro jeg til England og Skottland, og forelsket meg både i landet og i mannen jeg traff der.

Mai:
Over 300 søkte om erstatning etter folkehelsas utprøving av vaksine mot hjernehinnebetennelse. De fleste fikk avslag og jeg mistet troen på at sikkerhetsnettet egentlig fungerer. 17. mai snødde bort i Oslo og jeg hevdet at det hadde skjedd et mirakel. Etter å ha lest Ekstremt høyt & utrolig nært, måtte jeg bare blogge om den.

Juni:
Jeg var ganske sur i begynnelsen av måneden og drømte om å spytte på pene jenter som passerte under balkongen. Varmen kom og jeg fikk heteslag. Sekkepipebandet spilte på Musikkfest Oslo 2008, men ble omtrent overkjørt. Det var gøy likevel. Jeg forbannet ME-faenskapet før jeg reiste til Spania med søsken og Poden. Der fikk jeg panikk og kjedet nesten livet av meg og lurte på hvor det spanske folket var blitt av.

Juli:
Vi lærte oss en ny lek som passer fint for oss som bor i høyblokk. Jeg dro til England igjen og ble tv-slave, men fikk også reist på flere flotte turer i England og Skottland. Fotoapparatet ble flittig brukt og mange bilder fra turene havnet i bloggen. Jeg rakk så vidt hjemom før turen gikk til København med Poden og familien. Det var hett og folksomt.

August:
Jeg fikk endelig lagt ut rapport fra turen til York, en av de nydeligste byer jeg har besøkt noensinne. Jeg tenkte litt på hagegnomer (enda jeg ikke hadde sett Amélie fra Montmartre ennå da). Mayra begynte å bade i glass og kopper og jeg lurte litt på det å fotografere mennesker på offentlige steder. Senere opplevde jeg fantastisk tordenvær fra balkongen og fikk endelig tatt bilder av lyn!

September:
Jeg fikk med meg høstutstillingen og testet ut hårfrisyrer fra 50-tallet og frem til i dag. Jeg ble singel igjen, sluttet å røyke (i hvert fall for en stund) og fikk innvilget TT-kort som gjorde hverdagen mye enklere. En helg var jeg på seminar og kom hjem med overload av ting jeg ville skrive om, men det meste kokte bort. Heldigvis tok jeg Victorias utfordring og skrev om sykdom og økonomi.

Oktober:
Jeg opplevde drama på soverommet og fant ut at røykeslutt kunne føre med seg noen innmari gufne følelser. Poden vokser til og jeg ble fratatt sjefsrollen. Jeg hjalp traumatiserte kosedyr over kneika og tenkte litt på veivalg. Holmenkollen ble revet og jeg skrev at naboen min var død. Jeg minnet meg selv om at jeg måtte være tro mot meg selv og siden spilte jeg i det nye operahuset med bandet. Den vakre høsten kom til Oslo, og plutselig var det vinter.

November:
Etter en liten tenkepause fant jeg ut at jeg virkelig var singel og at livet mitt var en dårlig såpeopera. Jeg var på fin konsert og Obama vant valget. Jeg ble forbanna på Grosvold før jeg ble beleiret i eget hjem. Heldigvis greide jeg komme meg ut så jeg fikk med meg boklanseringen til Virrvarr og Grevinnen, en riktig storartet kveld! Jeg drev folkeopplysning om ostehøvler og doruller, før jeg søkte asyl i Stavanger for å slippe unna trappehelvetet. Der så jeg skumle og morsomme filmer med Lillebror før jeg dro hjem for å drive det jeg trodde var en  håpløs valgkamp i Tordenbloggen.

Desember:
Heisen begynte å gå igjen etter tre og en halv uke, jeg lagde min egen lille julekalender; Desemberbildet, som ikke akkurat ble fulgt opp særlig bra. Tordenbloggen tordnet videre og jeg ble trukket ut mot Virrvarr og fikk to valgkamptegneserier. Jeg ble selvsagt slått ut og havnet på en 12. plass som jeg er strålende fornøyd med. Til tross for julestresset fikk jeg med meg en fantastisk portvinsaften med gode venner. Jeg tok for meg naturlighetstyranniet før julefreden senket seg og jeg spilte Lemmings igjen. Jeg rev meg løs fra sofaen for å se Max Manus, før jeg feiret nyttår med gode venner.

2008 har vært et år med mye reisevirksomhet og stor aktivitet i bloggen. Jeg er veldig fornøyd med å ha flyttet til WordPress og ett år senere ser jeg at jeg har hatt 81,277 besøk i bloggen. Hurra!

Reklame

6 tanker om “Et gjensyn med 2008”

 1. Morsom oppsummering! Gleder meg til flere poster dette året 😀
  Og vet du!?…i dag har jeg vært litt ute i verden for første gang siden julaften 😀 Litt sliten nå, men det var absolutt verdt det! Og nå skal det bare gå oppover!!! «bank i bordet» 😀

 2. Takk skal du ha, Løven! Og så flott å høre du er bedre og har kommet deg ut en tur! 😀 Nå skal det bare bli bedre, helt klart. 🙂 *klem*

 3. Så bra, Lothiane 🙂 Du tok jo hele lista med en gang, du 🙂 Flinkedamen! Veldig fin post, jeg liker godt å se hvilke poster bloggere selv ønsker å trekke frem!

  Håper dagen er god og at du ikke tilter over all WP-snøen 🙂

 4. Confiteor: Jeg håper egentlig at 2009 blir litt roligere, men forhåpentligvis morsommere. 🙂 Jeg går for gøy, gøy er bra!

  Victoria: Hehe, jeg tok hele lista – men guri så lang tid det tok. Greit man kan lagre kladde. 😉 Egentlig var det innmari ålreit å ta gjennomgangen, for jeg fant ting jeg hadde glemt og fikk mimret litt her jeg satt. 🙂

  WP-snøen skal jeg nok overleve, det er verre med vinteren utenfor døra!

 5. Siden jeg har ligget helt på latsiden siden i sommer var det en super kavalkade! Du er nå flink både med ord og bilde. Tusen takk.

Det er stengt for kommentarer.