Finn din språklige alder

Så har endelig Aftenposten lagt ut den språklige testen jeg skrev om i posten 1. juledag. Ta testen her og finn din språklige alder. På slutten vil du få link til en artikkel der du får forklaring på det de spør om, samt mer informasjon.

Mitt resultat ble 61 år. Hva ble ditt?

Reklame

28 tanker om “Finn din språklige alder”

 1. Hmm, tok testen men fant visst ikke ut alderen min. Dersom det er slik at hvert poeng er et år, så ble det 52, men hvorfor kunne det ikke bare ha stått klart og tydelig 🙂

 2. Selv ble jeg «75 år» – og konstaterer (nei, IKKE «konstanterer») at man i denne testen i ytterste konsekvens kan bli 138 år…

 3. Eugenie: Jeg fikk opp resultatet automatisk etter fullført test. Sikker på at du tok hele?

  Confiteor: Dette handler ikke om at man er mer begavet, for resultatet ditt viser sannsynlig at du behersker både gammelt og nytt. 🙂 Jeg greide å svare på en del av de «ungdommelige» uttrykkene og dermed får man et lavere resultat.

  Disse «gamlingene» har ikke fått med seg så mye av det nye, tydeligvis. 😉 *ert ert*

  Morsomt å se spredningen her. 🙂

 4. Først trodde jeg at jeg nøyde meg med 79 år, men siden jeg ikke aner hva ‘dissa’ betyr, ble jeg påført 10 år til. Altså 89.

  Men hadde jeg svart taktisk, kunne jeg lett sagt ‘caps’ i stedet for ‘skyggelue’, f.eks. Men jeg bruker skyggelue, svigersønnen caps.

  De eneste spørsmålene jeg ble helt ubehjelpelig gammel ovenfor var ‘pbs’ og ‘burned’. Og det siste er så hinsides min erfaringsverden at jeg ikke forstår det skikkelig etter å ha lest forklaringen, heller.

  Men altså: ca. 30 års ‘overvekt’.

  Hekkan!

  (Sitat fra min mor som debuterte med uttrykket ca. 1917, i vaskekjelleren i Muségaten i Stavanger, og det ble mottatt med så stor oppstandelse i hjemmet, at hun ikke husker en eneste detalj utover hushjelpens forskrekkede utrop…)

 5. Lothiane: Jeg tror da jeg tok hele. Jeg kom til en side som viste fasiten, og jeg fant ikke noe sted jeg skulle bla meg videre. Men kanskje det var en link eller knapp som jeg ikke fant… Den kan ha vært der, men ikke tilgjengelig 🙂

 6. Hm, 48 år…. men altså, det er 14 år mer en virkelig alder, så jeg kan si meg…. voksen for alderen 😉

 7. Jeg er verbalt 48, sier Aftenposten. (Men siden det er tante Blaa trekker jeg fra litt for en kjenning; hun er ikke akkurat ungdommelig selv, naar alt kommer til alt! 😀 )

 8. Hehe, jeg fikk 38 år! Altså ett år _yngre_ enn min egentlige alder! 🙂
  Jeg måtte nesten le når jeg leste artikkelen – og jeg siterer: «Språket forandrer seg, og vi liker det ikke. De fleste av oss blir erkekonservative når vi runder de 30. Det vi har lært, er og blir det riktige.» Jeg kjente meg veldig igjen, men samtidig føler jeg at jeg har innsett at språket endrer seg og har godtatt at ikke min oppfatning av det norske språket nødvendigvis er det riktige.
  Jeg bruker mange av disse «ungdommelige» uttrykkene selv, som f.eks «disse» og «kidsa» og msn-forkortelser.
  Jeg tror nok aldri jeg blir voksen, noe de fleste rundt meg kan bekrefte… *fnis*

 9. Her i huset blei mor og far yngst… Selvom far traff perfekt sin biologisk alder blir man litt tvilsom til testen når fjortisen, som netter hele dagen, blir 56.. Burde kanskje teste den på alle nyttårsbukker i løpet av kvelden for å få litt statistikk.

 10. Titta: Det er fantastisk morsomt at du bruker uttrykket «hekkan»!!! 😀 Det er noe jeg stadig hører fra mine småsøsken i Stavanger (små og små, de er i 20-åra begge to). Kan tenke meg det skapte røre i 1917. 😉 Muségaten er forresten trolig i nærheten av der min familie bor… tror jeg. 🙂

  Ellers veldig artig å se at så mange har tatt testen – og så mange ulike resultater!

Det er stengt for kommentarer.