Romantisk komedie er fryktelig farlig

Via Mihoe fant jeg fram til denne saken i Dagbladet. Og glad er jeg for det, for stort viktigere forskning har jeg aldri vært borte i. Jeg lurer på hvorfor det er så innmari vanskelig å få midler til for eksempel ME-forskningen, mens man øser ut pengestøtte til all verdens merkelige forskningsprosjekter. Kanskje er det tabloidene som står bak finansieringen så de skal få artige saker å slå opp på forsiden som garantert gir dem mange treff?

Så har de altså funnet ut at dersom du liker romantiske komedier så er det en fare for at det går utover forholdet, for da får du så fryktelig forvridde oppfatninger om hva kjærlighet er. Det er ingen hemmelighet at jeg tyr til slike filmer selv innimellom – og se; mine forhold går i dass. Det må være derfor! Fra nå av skal jeg bare se Rambo, Kill Bill og sci-fi-dramaer… og slenge inn litt porno innimellom, så får jeg et mer normalt syn på tilværelsen og hvordan forhold egentlig skal være.

Sånn! *børste hender* Problem solved.

18 tanker om “Romantisk komedie er fryktelig farlig”

 1. Hehe, morsomt skrevet.
  Mine forhold går også i dass, Lothiane 😦

  Jeg ser vi må skaffe oss noen nye nyttårsforsetter her.

 2. Hmm… Jeg liker action og sci-fi og jeg har enda værre kjærlighetsliv enn deg, så det der tror jeg bare ikke på! hahaha

  *klem*

 3. Er det saa enkelt? Det boer du ta patent paa og bli rik 😛 Jeg liker logikken i tankegangen din, og enkelheten!

 4. Til noe helt annet, men likevel i samme gata. Så du siste Schrødingers katt som handlet om stress? Det går forresten i reprise mandag kl. 14.05, skal se det sammen med kjæresten. Altså, lang historie om hva stress gjør med kroppen (fedme, ødelagte gener osv), men konklusjonen og kurering av stressrelaterte skader var fin! Dette motbeviser nemlig forskningen du henviser til. Programmet bør ses hvis det er mulig!

 5. Kanskje løsningen på å få forskningsmidler er å si at det er en romantisk sykdom som har potensial til å gå ut over relasjoner?

 6. Irini: Hell i kjærlighet og trygdesaker høres ut som det perfekte nyttårsforsettet, eller nyttårsønske i hvert fall. 🙂

  Imzadi: Åååh neii! Der røyk teorien min altså… Eller er du bare et unntak som bekrefter regelen?! Jo, jeg sier det til det motsatte er bevist! 🙂

  Alter Ego: Takk takk, jeg er ganske fornøyd selv også. 😉

  Trips: Takk for tips. Jeg ser jo ikke tv lenger så dette har jeg ikke fått med meg, men kanskje det kan lastes ned som podcast? (må sjekkes) Veldig interessant, så det skal jeg prøve å få med meg!

  Spesielt hvis det gir håp… 🙂

  Iskwew: Jeg skjønte hva du mente og ja! Snakk om knallidé. Det bør meldes til disse forskningsmiljøene som ønsker å forske på ME, men mangler midler.

  For ME er kjemperomantisk, altså..! 😉

 7. Innom for å si takk for besøk og tilbakemeldinger i bloggen i år, og ønske deg og dine ei nydelig jul og et godt nytt år:)
  Juleklem

 8. Nå er det sånn (ihvertfall i Norge) idag at det er polikere og administratorer som bestemmer hva man skal forske på. De hoster opp forskningsprogrammer så må forskere tilpasse seg dem. Ofte må man vri seg litt utenfor det man egentlig kan, i håp om å tilpasse seg et forskningsprogram som er «in». Nanoteknologi er et kremeksempel på dette. 200 mill til nanoforskning- så dukket de opp- norskenanoforskere man aldri før hadde hørt om. Søknader til biomedisinsk forskning, som ME, har ca. 8% sjanse for innvilgelse (og da har de svakeste gitt opp for lengst). Ikke rart det frister å kjøpe en håndfull dvder og kjenne litt på følelser istedet.

 9. Selv lurer jeg på om det er så forferdelig fælt at forhold iblant går i dass. For ikke alle forhold er mye å skryte av, akkurat, og da er kanskje dass akkurat rette plassen for dem?

 10. Djis! Enkli er det ikke mer å si om den saken. Og er det ikke slik at absurd nok er det når man IKKE får forholdene til å gå opp at man paradoksalt tuller seg og snufser seg inn i romantiske filmer på dvd? Jorra. Nemlig. Nøff sedd.

 11. Føniks: Det virker ganske sprøtt hvordan det fungerer, så jeg tror jeg gjør akkurat det du skriver… setter meg ned med feelgoodfilmer (og serier) og stenger verden ute. 🙂

  Britt Åse: hehe, ja der har du forklaringa! 😉

  Marina: Dårlige forhold bør jo ende i dass eller annet passende sted. Det hadde bare vært hyggelig å ha et forhold som var bra og fungerte godt. 🙂

  Anett: Haha! Jess, nøff sedd!

Det er stengt for kommentarer.