Heseblesende

Akkurat nå skulle jeg ønske jeg kunne være et sted langt, langt unna alt og alle. Kanskje dette fyret hadde vært det rette stedet? Tenk å sitte der og kikke utover et endeløst hav og følge bølgene innover mot stranden. Jeg innbiller meg at tankene ville flytt lettere der, pusten ville gått roligere og sjelen min kunne komme på plass igjen. For det er den virkelig ikke nå.

Jeg er så sliten. Det har vært så mye i det siste, og det sier jeg uten å klage altså. Det har jo for det meste vært hyggelige, sosiale ting. Det er kjempefint, jeg setter så stor pris på vennene mine og synes det er flott å treffe dem når muligheten er der. Men så er det dette med balanse. Jeg har et eller annet inni meg nå som skriker etter å få være innadvendt og lukket. Jeg må hvile, rekke å puste og tenke, ja til og med blogge. Dette bestemmer jeg meg for, men så dukker det opp en nabovenninne på døra som inviterer på besøk, og vips har jeg oversett behovene mine. Det er jo så hyggelig!

I dag var siste skoledag før høstferien her hos oss og jeg har sett fram til å virkelig få en pause til å sove ut og la sjelen få ta igjen resten av meg. Det er ikke første gang jeg har hatt det «prosjektet», men kjenner jo meg selv etter alle disse årene. Allerede har jeg blitt «kapret» til å være med på noe i morgen formiddag, noe som betyr at jeg kan glemme dette med å sove lenge og ha en rolig formiddag. (Snakker litt strengt til meg selv; Dette var ikke helt planen, var det vel?!)

Det er for dumt. Jeg må jo klare å si nei takk til invitasjoner og fortelle at det ikke passer. Det er ikke en eneste av mine venner som ikke ville hatt forståelse for det. Likevel hiver jeg meg utpå gang etter gang, fordi det er så hyggelig, fordi jeg setter sånn pris på latter og skravling og gode vennskap. Det går jo ikke fra meg om jeg sier nei, men likevel skjer det sjelden.

Kanskje jeg bare er livredd for å gå glipp av noe?

20 tanker om “Heseblesende”

 1. Livredd for å gå glipp av noe, ja… Den kjenner jeg igjen. Men hva går du egentlig glipp av dersom du er helt ødelagt? Da orker du jo ikke å nyte det som skjer fullt ut heller.

  Ta vare på deg selv! klem!

 2. Stopp opp og ta en pause i tide, det er viktig. Det blir så tungt å komme opp igjen om du faller for langt ned.
  Joda, følelsen av å gå glipp av noe kommer fort, men det meste kan gjøres sennere. Det er viktig å sette grenser for seg selv.
  Det er nesten som jeg føler «stresset» her…
  Ha en god og rolig helg.

 3. Oj, som jeg kjenner meg igjen! Det er kjempe vanskelig det der. Har vært «manisk» nå i nesten en uke, glad for å få gjort det jeg skal og går som en strikkball. Lurer på om det er en sånn «holde meg oppe» mekanisme, som også sier at hvis jeg tar det med ro, setter meg ned å slapper av….så vil jeg kjenne hvor sliten jeg er og ikke komme meg opp igjen. Men nå drar vi på fjellet om to timer, uten strøm og vann….så får vi se om kroppen «jekker» seg ned litt og kropp og hodet velger å samarbeide………for det er vel kontakt meg seg selv som er det ønskelige målet….sånn kjenner jeg det i hvertfall. Føler noen ganger jeg kun har to gir – enten «gir på» eller «gir av».
  Håper du klarer å slappe av og samle litt krefter! Så får du heller gå glipp av noe, det er lov å slappe av før man er så langt nede at man ikke har noe valg 😀 Jeg har ikke noe blogg, men faktisk så tagger jeg deg….når jeg kommer hjem neste søndag, skal det ligge en mail i «postkassa» mi, med et sammendrag av hva du har gjort for deg selv i høstferien…..altså en rolig ting hver dag….er du med? 😀

 4. Tordenlill: Ja ikke sant! 🙂 Sjelen bør jo være på plass, igrunn. 🙂

  Trips & Tics: Det har du jo helt rett i! Det er bare litt vanskelig å stoppe opp. Har liksom kommet i siget. 🙂

  Graylady: Du har helt rett og jeg må jo virkelig stoppe opp snart, helst før jeg kræsjer. :-/

 5. Løven: Hehe, der kom det virkelig en konkret oppgave som «tvinger meg» til å være litt roligere. 😉 Takk! Men da gjelder den vel deg og? 😉 Håper i hvert fall du klarer å slappe av når du kommer på fjellet og at dere får flott høstvær mens dere er der! Jeg håper å få tatt noen flere bilder, for nå begynner det å bli så fint ute. Det er jo en rolig aktivitet også… å ta bilder av natur og sånn.

  Jeg og tror jeg har en sånn gir på/gir av-funksjon. Vanskelig å finne noe midt i mellom. Men jeg må oppnå den kontakten, ellers går det jo dårlig. Hva er det jeg stresser sånn for?

 6. For å gjøre det litt lettere;

  Sitte stille uten å lese eller gjøre noe annet enn å tenke, selv om vonde tanker kommer opp, en halv time- 5 poeng

  Si nei til en invitasjon selv om du ikke har noe annet «fornuftig å gjøre – 5 poeng

  Sove lenger en til kl. 10.00 – 3 poeng

  Ligge mer enn to timer å lese en bok med en kopp te og ullsokker – 3 poeng

  En dag uten pc eller telefon – 7 poeng

  Lykke til! 😀 😀 😀 😀

 7. Det skrev vi forbi hverandre 😀 Nei, det vet jeg ikke – spør meg selv om det samme. Men når man er mye syk og blir liggende mye på sofaen, forbinder man kanskje det å slappe av med det? Redd for å dette ned igjen? Redd for å si nei til en sosial kveld, for det kan bli lenge til neste gang? Bevise for seg selv at man klarer «å stille opp» fordi man har dårlig samvittighet og skamfølelse når man er dårlig og ikke orker det? Redd for å avvise andre? Og det er jo deilig å få gjort noe også da, så man vil jo benytte tiden «man har» når man orker, eller kan tvinge seg til og orke… Men noen ganger er det jo en «indre» loop som bare går og går, uten at man klarer å stoppe det. Men nå tar jeg meg selv i å gå og sjekke på pc`en selv om jeg pakker…..så jeg begynner utfordringa….nå skal jeg ikke svare på noe før søndag 😀
  Lykke til til oss begge!

 8. Bra oppskrift! Jeg skal gjøre mitt beste. 😀 Håper du klarer det du og.

  Du er inne på viktige spørsmål. Vet ikke om jeg klarer svare, men det setter i hvert fall tanker i gang. Takk! God tur og lykke til! *klem*

 9. første brudd 😀 Tusen takk! Hm, men jeg begynner når jeg går ut av bilen på fjellet 😀
  Men NÅ skrur jeg av pc`en……….men du kan nå meg på mobil ha,ha,ha! Det er forresten ikke mobildekning der oppe heller, så jeg får det nok lettere enn deg. Jeg får de 7 poengene hver dag, om jeg vil eller ikke 😀
  God ferie, Lothiane! God klem

 10. Haha, da vinner du garantert, for jeg kan ikke se for meg en dag uten pc og telefon. 😀 Skal heller prøve meg på de andre punktene og kanskje finner jeg opp noen andre rolige ting også? 🙂
  *klem*

 11. ….andre brudd, herregud!!! hadde skrudd av, men, men snart har jeg ikke noe valg 😀 Men en siste utfordring…også litt for å teste deg selv…..EN dag uten mobil og pc? :D…..og ja, snakker om hustelefon også….:D
  Alle de «tidene» du pleier å gå til pc`en og kjenner behovet komme….da lager du deg en kopp te og finner fram boka, eller går en liten tur, tar deg en varm dusj, god mat, en røyk og et glass vin på verandaen, skriver i en av notisbøkene dine……jo, dette klarer du!!! 😀

 12. Her skal du få en setning full av livsvisdom og klokskap 😉 : Den beste måten å si ja på, er å si nei.

  Tror jeg må flikke på den, men den er’ke dum.

 13. Løven: Beklager, men jeg kan virkelig ikke se for meg at jeg kommer til å holde meg unna pc OG telefon på en og samme dag. Hehe. 🙂

  Geir: Åh! Så fint sagt. 🙂 Jeg tror jeg forstår, den er neiggu ikke dum. Faktisk ganske så dyp! 🙂

 14. Nei, hvordan kan man slappe av uten PC og telefon? Det sliter jeg med også. Det vil si, jeg sliter overhodet ikke, siden jeg er på nett 16 av døgnets 24 timer… Jeg blir mer stressa av å ikke være på nett. Telefonen er alltid med meg, men det hender jeg siler samtaler. Jeg MÅ ha med meg hvem som har ringt og evt meldinger. Uten telefon føler jeg meg naken.

 15. el Vera: Det der stemmer på meg og, jeg blir mer stressa uten nettkontakt og mobilen. Kanskje det er helt sprøtt, men sånn har det i hvert fall blitt. Og ja, siling er sunt og viktig noen ganger. Man er ikke pålagt å svare på en telefon eller melding der og da.

  Så jeg tror nok jeg får prøve å samle Løve-poeng på andre måter enn å fjerne meg fra nett en dag. 🙂

 16. Kjenner meg fryktelig igjen, men for øyeblikket er jeg veldig flink. Finner for eksempel en fin dvd (eller cd), pledd og tekopp, inntar sofaen og gjør det komfortabelt. Motstår trangen til å brette klær, «glemmer» mobiltelefonen på et annet rom og koser meg litt.
  Og så sier jeg gjerne nei til sosiale greier dersom jeg ikke kjenner meg sosial sjøl. Høres enkelt ut, det er ikke enkelt å rydde bort samvittigheten..
  Stell litt pent med deg sjøl, no.

 17. Trine: Så godt å høre du er flink for tida, det er viktig å stå imot følelsen av å bare måtte gjøre nyttige og sosiale ting. Ikke enkelt.. men i helgen har jeg klart det ganske bra. Poden og jeg har sittet og sløvet i sofaen og sett nesten hele sesong 1 av Heroes. Deilig! 🙂 *klem* og stell pent med deg selv, du og. 🙂

 18. Jeg har ikke lest kommentarene (fordi jeg proever aa ta igjen MASSE ulese poster i rss-feeden min…), men har en liten tanke: Hvis du vil skape et ‘frirom’ for deg selv i timeplanen din gaar det an aa skrive i boka eller paa kalenderen: «9-14 vaere for meg selv». Hvis noen spoer deg om du kan gjoere noe i det tidsrommet, kan du med god samvittighet si ‘dessverre, da har jeg noe paa timeplanen’. (De fleste folk skjoenner sogar at man trenger tid for seg selv naar man sier det til dem, hvis det blir mas.)

  Alt til sin tid, heter det … 🙂

Det er stengt for kommentarer.