Jomfrutur

Jeg fikk nylig innvilget TT-kort. Hurra! Etter at bilen min gikk til de evige autobahner, har mitt sosiale liv blitt en del innskrenket. Jeg søkte om TT-kort for noen måneder siden, men måtte inn med mere opplysninger før de ville behandle. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få ja, men det gikk altså i boks! Hvilken lettelse!

Og i kveld har jeg fått testet det for første gang. Som vanlig syntes jeg det var skummelt å gjøre noe for første gang, men det gikk så bra så. Jeg fikk verdens hyggeligste sjåfør som forklarte meg alt sammen. Dermed kunne jeg ta taxi hjem til pappa’n min for en femtilapp. Herliga London, det er luksus!

Her sitter jeg nå, sånn halvveis i deilig rødvinsrus og med rusten hals etter å ha røyka litt for mye, men hva gjør vel det? Jeg har hatt en kjempefin kveld sammen med flotte, snille og kule vennen min, Trips & Tics samt hennes kjære Panzer og en hyggelig russer (!) som jeg har lært et par gloser av. Språk er moro. 🙂

Minja zavot Lothiane! Nemlig. Stavemåten bør du se helt bort fra, den er garantert feil. Og ypper du med meg så kaller jeg deg en moll. Eller noe sånt.

Men… jeg kan’ke sitte her og skravle nå. Klokken er midt på natten og jeg må tidlig opp for å dra på kyyrs. Er jeg tidlig ute rekker jeg kanskje lure til meg en hotellfrokost, men da må jeg legge meg nuh!

God natt, god natt – og ha en riktig fin helg!

14 tanker om “Jomfrutur”

 1. Så fint og høre. Hvordan er det, får du x antall turer eller et beløp du kan kjøre for i året, eller halvåret?

  Kjenner til ordningen for synshemmede i Oslo, men vet ikke hvordan det er for andre.
  Dersom du ikke vil svare i kommentarfeltet ditt, kan du jo sende meg en mail.

  TT er nok noe vi aldri blir ferdig å kjempe for. Satsene går ned, eller står i ro, mens prisene på turene øker. Hos oss får vi et beløp og kjøre for, men det blir sannelig ikke mange turer i året, og så er kvota brukt opp like etter man har fått den.

 2. Gratulerer 🙂

  Som Eugenie skriver så har jeg også hørt diverse problemstillinger rundt det. Men det har jeg ikke noe peiling på fordi jeg bare har hørt om det fra sidelinja. Så jeg skal ikke komme med tips, jeg ville bomma totalt.
  Uansett deilig å få noen turer ut. Noen turer er bedre enn ingen turer. 2 reparatører er bedre enn ingen reparatører sa Pompel og Pilt 🙂

  God helg og lykke til på kyyyrs.

 3. Så godt å høre!! TT-kort, hyggelig kveld hos T&T og kurs, kan det bli bedre 😀 Kos deg videre!

 4. Jeg venter i spenning på avslage på klagen min på TT-kort! :o/ Men jeg er veldig glad for at du fikk! Og det var en super kveld i går! «Helge» Rapporterer at han har kommet vel hjem allerede til das Große Ausland, utrolig nok! Og jeg skulle hilse og si at han syns det var hyggelig å treffe deg.

  Håper du får en fortsatt artig helg og at energien holder til alt du har lyst til!

 5. Husk at det kun er Oslotaxi som tar TT kort. Greit når man ringer, da ringer man jo dem, men også greit og huske dersom man tar drosje fra en holdeplass der står flere.

 6. Eugenie: I Oslo får man x antall turer. Jeg tror 150 turer pr år er vanlig. Ettersom jeg har fått kortet så sent på året har jeg halve antallet turer, noe som vil si at jeg kan kjøre mye taxi fram til nyttår. Man betaler egenandel på kr 30 (50 om natta) og kortet gjelder kun innenfor Oslogrensa.

  Kjenner til at det er annerledes andre steder i landet. Å få et beløp er ikke bra nok. Mange bor langt unna f.eks. butikken og får de kun et beløp blir det kanskje bare et par turer til/fra handling, og så har man ikke mer resten av året. Absolutt ikke bra…

  Groftekanten: Pompel og Pilt, ja. Hehe. 🙂 Vel, som jeg skriver til Eugenie, så er vi heldigere stilt i Oslo hvis vi først får et kort. Jeg kan få ganske mange turer til/fra venner og familie nå, og det er en stor lettelse!

  Løven: Takk takk! Har hatt en kjempefin helg, både hos T&T og på kurs. 😀 Deilig med påfyll!

  SerendipityCat: Helt klart! Det er ingen selvfølge å få innvilget slik hjelp, så jeg føler meg veldig priviligert nå!

 7. Trips and Ticks: Jeg hoppa over deg, jo! Jeg håper virkelig du får innvilget TT-kort du også. Du trenger det jo du og! Jeg håper jeg har noen tips å gi deg. Hyggelig å høre at «Helge» har kommet seg vel fram, du må hilse så mye! Det var veldig hyggelig med en kveld hos dere. 😀

 8. Oslo har landets beste TT-ordning, bare så det er sagt!! Dere er skikkelig heldige. 150 turer er nok en standard uansett handicap, for synshemmede får også så mange. Det er ganske mange, har jeg inntrykk av.
  Her er ordningen elendig, og politikerne vil selvfølgelig kutte ned enda mer. Jeg får 1800 kr. i halvåret, men siden prisene stadig stiger, er det ikke mye jeg får kjørt for den summen. Og så er systemet så tungvindt at det er en skam. Vi betaler min. 10,- pr tur, og ellers 10% av beløpet.

 9. Det sto i avslaget at jeg ikke fikk fordi jeg ikke nødvendigvis ville trenge det i to år, eller noe slikt.

  Jeg håper jo det er rett, da, men det hadde jo vært kjekt å fått nå når jeg fremdeles ikke kan kjøre selv, og det er helt uvisst når jeg kan.

 10. Eugenie: Det er godt Oslo er best på noe. 🙂 Høres sprøtt ut med 1800 kr som max der det er store avstander. Drosjeturer er dyre!

  Beate: Det høres jo merkelig ut… hvordan kan noen vite hvor lenge du vil ha behov for hjelp og støtte? Og når ingen kan vite bør de ser på hva du trenger nå. 😦

Det er stengt for kommentarer.