The Lake District

Lørdag gikk turen til the Lake District, en nydelig nasjonalpark med fjell og innsjøer i Cumbria (nordvest-England). Området blir regnet for å være et av de vakreste i Storbritannia, og det merket vi på antall turister. (Og hvem liker turister? IKKE jeg!) Det var dessverre vanskelig å finne parkeringsplasser på enkelte steder vi ønsket å stoppe, men da dro vi bare videre til andre landsbyer.

Ikke bare er det et nydelig område, men vi var heldige med været også! Sola skinte mesteparten av dagen, noe som slett ikke er en selvfølge her.

Her er noen bilder fra turen vår:

Her er vi på vei over fjellet for å kjøre til the Lake District. Skottland skimtes i det fjerne. Vi er 577 meter over havet. Ikke veldig høyt sammenlignet med norske fjell, men følelsen av å være på fjellet var likevel tilstede.

.

Og her har vi kommet til The Lake District. Vakkert, ikke sant!

.

Dette gir meg en følelse av norske fjell og fjorder.

.

Dette fjellet likte jeg. 🙂
Også så grønt som det er her..!

.

Smale, svingete veier. Utsikt bakover ned der vi kom fra.

.

Ambleside
– et av de mange stedene turister oppsøker i the Lake District. Det var fint der, men dyrt. Jeg ble spesielt sur over tvungen betaling for 2-timers parkering når vi faktisk bare skulle stoppe en liten stund. Nuvel, jeg kommer nok over det… en gang…. 🙂

.

Samme sted. Her kan du ta ferje på innsjøen, eventuelt leie en båt?

.

Fortsatt Ambleside. Jeg synes husene her var så fine, de var bygget med en ganske mørk steinsort, sikkert en lokal variant.

.

På vei hjemover passerte vi en landsby der de arrangerte Scarecrow-festival, altså en festival for fugleskremsler. Merkelig nok ikke en tanke som har slått meg noen gang, men nå bringer jeg gjerne ideen videre til norske folk i utkant-Norge. 😉 Overalt hadde folk satt opp fugleskremsler, noen mer originale enn andre. Denne sto langs veien, noe som passet bra siden det var umulig å finne parkeringsplass inne i selve landsbyen.

10 tanker om “The Lake District”

 1. ja, det _er_ vakkert i Lake District! 🙂 Og grønt 🙂
  og litt morsomt, he he he, fugleskremsel-festival! orginalt!:)
  Romlemantisk med båtene man kan leie da 😉

 2. Graylady: Det er virkelig flott i Nord-England, så får du sjansen anbefaler jeg gjerne en tur hit. Jeg liker meg i hvert fall veldig godt og har ikke det minste lyst til å reise hjem. Vel… bittelitt lyst… 🙂

  Chanel: Vakkert, grønt og veldig luftig… det er en kort oppsummering av området her. 🙂 Bedre enn utsikten min hjemme til og med!

  Jeg synes de bør starte med fugleskremselfestivaler hjemme… hehe, jeg skal legge ut flere bilder av det senere, vi tok en del bilder på søndagsturen vår også. 🙂

 3. Åh hvor jeg savner England!!! Må seriøst overtale mannen til ferie dit!! Nydelige bilder!

 4. Veldig fint der, ja!

  Og fugleskremselfestival ville vært en fin ide for Ytre Enfold. De innfødte kunne bare gå og stå utenfor husene sine, så var jobben gjort!

 5. Tornerose: Takk selv… for besøket! 🙂 Koselig å ha dere «med». 😀

  Sisselkathrine: Jeg synes absolutt du skal overtale mannen din, ja! England er virkelig et flott land.

  Marina: haha! Jeg vet om noen som vil være uenige med deg… *fnis*

 6. Lake District er et av de stedene vi har vurdert som feriemål også, men foreløpig har det blitt med tanken dessverre. Ser alldeles nydelig ut!

Det er stengt for kommentarer.