Ut på tur – full skjerpings

I går tok vi en avgjørelse om å skjerpe oss og leke litt ordentlige turister, ikke bare sitte her og sløve. Vi var ute og spiste på kinarestaurant (det var godt med grønnsaker igjen!) og der bestemte vi oss for at de siste dagene skal brukes litt bedre.

Dermed kom vi oss opp relativt tidlig og ut av huset litt over 11. Vi tusla bort til en bussholdeplass og håpet vi slapp vente lenge. Dengang ei… Det ble 40-45 minutters venting i solsteika. Ikke helt bra, det blir nok taxi resten av ferien! Bussen var full. De greiene de har til å holde seg fast i var ødelagte nesten alle sammen, og for hver stopp ble bussen enda mere stappet full med mennesker som ville inn til sentrum. Det gikk jo greit, til slutt var vi der og da fant vi oss en fortausrestaurant der vi kjøpte oss noe å spise og drikke. Endelig spansk mat! Kjøttboller og tortilla (spansk omelett med poteter). Nam! Dermed følte vi oss bedre rustet til å rusle litt rundt og se. Vi fant veien innom et par butikker og så ned mot havna. Der satte vi oss på enda en fortausrestaurant – vår klare favoritt så langt (terningkast 16 på en rollespillterning, ifølge Lillebror). Calamaris, mer spansk omelett, iskrem, milkshake, you name it. Alle fikk noe de hadde lyst på. Dessuten fikk jeg min yndlingsdrikk her nede; hvitvin med limonade og isbiter. Snadder. 🙂

Her ble vi sittende i skyggen og kose oss ganske lenge. Det blåser ganske heftig så det føltes ikke så ille, selv om gradestokken viste 33 grader.

Noen av oss ville hjem, så vi fant en taxi. Det meste var stengt uansett på grunn av siesta. Lur idé, tror jeg trenger en slik selv nå. Lillesos og mannen er igjen i byen, der han får flettet håret sitt av et par afrikanske damer som bytter på å flette og å kjefte høylytt på folka i nabo-boden. Interessant. Det er ekstra moro når man har mobiltelefon med videokamera.

Det eneste som gjenstår nå er å få handlet inn middagsmat, men det får vente til det kjølner seg litt. Heldigvis har butikkene langåpent.

Sol- og sommerhilsener sendes hjemover til alle som vil ha. 🙂

Reklamer

3 kommentarer om “Ut på tur – full skjerpings”

  1. Igjen utrolig morsomt å høre dine ferieinnlegg! 😀 Deilig å komme seg litt rundt og få opplevd litt kultur 😀 Den videosnutten skulle jeg gjerne sett ha,ha! Vi er ikke vant til store følelsesutbrudd her i «kalde» Norge, så litt adrenalin og temprament er jo litt gøy! Men ofte godt å komme hjem til kjøligheten igjen 😀 Kos deg med sola og middagen!

  2. Så flott dere fikk med litt spansk når dere først er i Spania. Det høres langt mer fristende ut, bortsett fra varmen da.
    Hadde vært gøy å se de flettedamene ja… 😀
    Sørg for mer spansk mat og gode drikker.

  3. Løven er inne: Heisan 🙂 Joda, det hjalp å komme seg ut litt, men i dag er vi sløve igjen. Trenger det, ble totalt utslitt etter utflukten. Varmen tar på altså. Jeg gleder meg til å komme hjem til kjøligere vær! 😀

    Graylady: Flettedamene var artige de. 🙂 Satser på mer god mat og drikke, men vet ikke om jeg orker mer byturer. Det er for varmt. Hadde nok vært bedre her om det var en annen tid på året når det ikke er så varmt. 🙂

Det er stengt for kommentarer.