Ikke så høyt, unge mann!

Skal du kjøre bil i England må du passe deg for hvor høyt du spiller musikken din. I hvert fall om du tenker høre på Riverdance. Det fikk Markus Aitken (33 år) erfare.

Tenk deg at du er ute og kjører, men er litt usikker på om du kjører i riktig retning. På en rasteplass ser du en politibil parkert og du kjører inn dit for å spørre om veien. Du står ved siden av bilen din og snakker til politikvinnen som sitter i sin bil. Hun svarer på det du spør om og alt virker flott. Men så:

Synes du ikke den musikken står vel høyt på?
Nei, jeg synes igrunn ikke det.
Vær vennlig å sett deg inn i politibilen.

Så blir du låst inne i baksetet på en politibil, mens politikonstabelen skriver ut en bot til deg for å «lage overdreven støy» («causing excessive noise»).

Dette skjedde altså med Markus, muligens fordi politikvinnen mislikte Riverdance så sterkt at hun valgte å skrive ut en bot til ham for å lytte til det. Selv om han hadde råd til å betale, nektet han å vedta boten siden han oppfattet det som helt urimelig. Kravet ble stadig høyere og flere ganger kom futen på døra for å hente verdisaker hos ham. Han sto likevel på sitt og saken kom til slutt til retten. I løpet av fire minutter ble saken avvist og Markus’ gjeld ble slettet.

Dommeren likte kanskje Riverdance?

Artikkel i Telegraph.

3 tanker om “Ikke så høyt, unge mann!”

  1. Av og til, spesielt nå som det er så mange russebiler rundt om kring, skulle jeg ønske jeg hadde en slik autoritet.

    Men for all del, det er jo en helt tåpelig utnyttelse av makt.

Det er stengt for kommentarer.