Operaåpning

Jeg fikk med meg store deler av gårsdagens TV-show fra åpningen av den nye operaen i Oslo. Det var en kjekk blanding av kjente operastykker, ballett og taler. Dessuten en rekke kjente fjes fra kongehus og politikk. Jeg likte egentlig best pauseinnslaget med Ingrid Bjørnov (som er ei skikkelig kul dame!) og da Hege Schøyen hacka seg inn på operaens storskjerm. Ettersom jeg var himla trøtt gikk jeg og la meg like før programmet sluttet. Da jeg var på vei inn i drømmeland hørte jeg plutselig noen høye lyder utenfor og forsto plutselig at de selvsagt avsluttet med festfyrverkeri ved operaen. Jeg måtte jo bare hoppe i klærne igjen, raske med meg kamera og -stativ. Ørlittegranne stress der, før jeg fikk alt på plass og kunne zoome meg inn mot byen. Kvaliteten på bildene kunne vært bedre, men jeg hadde ikke tid til å fomle meg fram til annen løsning enn den autosaken jeg bruker mest. Men altså… her har dere noen glimt fra Oslo ved midnatt i går.

Takk til M for hjelp med bearbeiding av bildene.

Post-post: Oda har noen flotte bilder og rapport fra Operaen. Hun kan også tipse om at hvis man ønsker se fyrverkeriet på nett-tv kan det gjøres her. (hos meg må dette åpnes i internet explorer for firefox viser ikke hele bildet.)

Tornerose 78 har også flere nydelige bilder fra fyrverkeriet på sin blogg. Anbefales!

20 tanker om “Operaåpning”

 1. takk! for jeg også la meg like før det sluttet, og fikk ikke med meg fyrverkeriet! Og ikke så jeg at det skulle være noe reprise i dag heller, så jeg ble litt lei meg for at jeg ikke fikk se fyrverkeriet faktisk he he. Men du reddet det! 🙂

 2. Flotte bilder fra en strålende fyrverkeri. Du bor jo slik til at du får med deg slike ting, og dine oversiktsbilder overOslo er jo alltid gode.

 3. Hørte det bare vi, siden vi har utsikt feil vei. *furte* Men vi har jo sett fyrverkeri før da, og så tok jo du så kule bilder, så da overlever vi!

  Vi så også på operaåpningen på tv, men du vet, med en vaskeekte komponist i hus, så ble det mye lyd inn i øret mitt fra venstre sånn omtrent: «å neiiiii, gremm, herreguuuuuud, de kan da ikke GJØRE sånn!» osv., så det var ikke så lett å konsentrere meg, og opera er forøvrig ikek særlig ME-vennlig musikk når sant skal sies. Jeg er superimponert over stemmene deres og prestasjonen, men det kan være direkte smertefullt å høre på noen ganger.

  Snart begynner et program på nrk om musikk og kroppslyder som vi har tenkt å se. Håper på mye fising og raping!

  BTW – orker du en spontankaffe en formiddag denne uka tror du? Helst mandag eller tirsdag? Hvis det er fint vær kunne vi jo besøkt geita?

 4. Oj, så heldig du var som kunne se det! Kjempebra at du fikk tatt bilder av det! Noe for Oslo-bloggen i morra kanskje?? 🙂

  Jeg skjønte ikke en gang hva det var jeg hørte…det gikk opp for meg først i dag… 😉

 5. Takk Tordenlill og Eugenie! 🙂

  Chanel: Så fint at det hjalp litt med bildene mine, det er jo dumt de ikke sender det i reprise.

  frr: Takk! Ja, jeg har fin utsikt når sånne ting skjer. Nå mangler jeg bare en telelinse. 😀

  Trips&Tics: Ja dere fikk vel ikke sett dette fra der dere bor, men dere har mye bedre utsikt til Holmenkollen enn meg! 🙂
  Haha, kan levende forestille meg kommentarene fra din kjære. Jeg hørte på det jeg orka og satte ned lyden hvis det ble for mye skjærings… Jeg foretrekker vel egentlig mannestemmene, de går ikke så høyt.

  Jeg mailer deg om kaffe! 🙂

  Ulme: takk!

  Stormel: Ja, jeg kan gjerne legge ut nå som du har tatt helgevakten! 😉

 6. Så utrolig fine bilder! Jeg ser at det blir noe helt annet med stativ, fantastisk hvordan fargene fra den ene raketten ikke blander seg med den andre, men framstår som separate striper omkring hverandre. Ah! Dette var flott å se 🙂

  Til Chanel og andre som gjerne skulle sett fyrverkeriet i filmversjon så ligger det på nrk nett-tv her

 7. Fikk sett hele programmet igår, og er glad jeg IKKE gikk ditt for å se det live… Det var jo forsinket og drøssvis av folk som var nede i byen for å se det… Mye bedre å se det i sin egen stue ja!

  Superdupre bilder! Får jo så himla lyst på nytt kamera når jeg ser dine… tok bilder nyttårsaften, men resulatet ble ikke det beste som du sikkert så…

  vel, må jo velge… Kjøkken eller kamera… Du gjetter nok hva jeg velger! hihi

 8. Supert Oda, da har jeg oppdatert posten og lagt link til din post + til nett-tv. Takk for link!

  Imzadi: Takk! Og ja, jeg kan nok tenke meg hva du velger. Jeg ville nok også valgt kjøkken først. 🙂 *klem*

 9. Strålende bilder.

  Fint å få se siden jeg bor i skyggen av det som foregikk og ikke så annet enn at himlen ble opplyst.

  Enig i at Bjørnov er bra, – og så var det en del veldig bra ballett da!!

  Men glad jeg satt hjemme med TV-sjerm, do og kjøkken nære – og ikke midt inne på en benkerad med dårlig plass til lange bein, og slett ikke mulighet til å ha noe ben parkert på krakk. *høyt henger de og sure er de*
  – *fniser litt*

 10. Tonita: Hi hi, ja jeg foretrekker også å se sånt hjemmefra. Det var sikkert altfor mye ståk der nede likevel. 😉 Jeg foretrekker jo faktisk å se film hjemme også, og ikke på kino som så mange hevder er best. (Det er for bråkete og folksomt for meg.)

 11. Siden min kjære er superfyrverkerientusiast (som bl.a. gjør at vi også i år skal til Berlin på verdensmesterskapet i fyrverkeri), sto vi selvfølgelig tidlig nede på kaia for å se operaåpningsfyrverkeriet. Det er helt klart en fordel å stå der med en som har peiling (og som i tillegg hadde vært med på befaringen av alt utstyret samme dag), for han visste eksakt hvor det var bra å stå for å se alle effektene.
  Og ja – det var fantastisk!!! 🙂

 12. Jeg var faktisk midt i sentrum da det braket ivei (og siden jeg bor i Bergen så er ikke Oslo sentrum et sted jeg oppholder meg ofte), men jeg så ikke en dritt av fyrverkeriet, da jeg kom ut døra var det hele over!

  Trøster meg litt med bildene dine da, de var kjempefine.

 13. el Vera! Dere var der, ja, det burde jeg ha tenkt meg. 😀 Det må ha vært en opplevelse!

  Alice: Hei og takk, Alice! Så gøy du var i Oslo da det skjedde, men innmari synd du ikke fikk sett fyrverkeriet.

  Tornerose: Takk, Tornerose! Og ja, jeg anbefaler turen inn til Tornerose. Hun har mange flotte bilder fra fyrverkeriet.

 14. Å, for noen fine bilder! Egentlig mye finere enn å se fyrverkeri i virkeligheten, for da må man høre den også, og det har jeg aldri likt så inmari godt.

  Omtrent hvor er bildene tatt fra? Det er så mørkt, så det er litt vanskelig å se.

 15. Mary: Takk! Jeg er heller ikke så glad i smellene. Har aldri skjønt poenget med disse smellsakene (hva pokker heter de igjen?) som unger fyrer av i postkasser etc.

  Bildene er tatt fra slummen på Oslos vestkant. 🙂

Det er stengt for kommentarer.