Kom med forslag

Hei og hopp, nå er det jaggu mandag igjen.

Om kun få dager får vi et nytt familiemedlem i det Lothianske hjem. Etter nøye overveielse har vi kommet fram til at det er uaktuelt med hund, selv om poden ønsker seg det aller mest. Katt kan vi ikke ha. Hamster slo vi også fort fra oss. Ilder har vi prøvd før, det var veldig koselig, men også ganske styrete. En kort tid hadde vi rotter, men det var et prosjekt vi helst vil glemme.

budgie.jpgMen undulat er tingen! Håper vi. Det er i hvert fall planen at det flytter en liten undulatfrøken inn hos oss i løpet av uka. Og denne frøkna bør jo ha et navn. Vi har noen forslag, men har ikke bestemt oss helt.

Derfor spør jeg Eder: Har du forslag til artige, orignale og passende undulatnavn? Det kan gjerne være et kjønnsnøytralt navn. Navnet bør være kort og greit, altså ikke mer enn to stavelser. (F.eks. Fido, bare at det selvsagt er uaktuelt i dette tilfellet.)

18 tanker om “Kom med forslag”

 1. Hva med Tara? Det heter jo datteren til Fish også, det er jo en artig knytning.Eller kanskje «Pus», det er jo et pus-sig navn (hehe).
  Avhengig av personligheten kan den jo hete Texas, Salto eller Sprell.
  En kollega hadde en nymfeparakitt som het Luna, og Dina er også fint.

  Kykkeliky og lykke til med familieforøkelsen!

 2. Hei Minnie! 🙂
  Joda, vi satser på blå fugl, så det var slett ikke dumt tenkt. Takk for tips! Fido er ikke aktuelt nei.. hehe. 😀

 3. Blåmann het undulaten til mormora mi…men det passer kanskje ikke så bra hvis det er en frøken…hehe…. Blue eller Blues er mine forslag. ;o)

 4. Fuglen Svein (sitter på en grein, og hvis man har flaks kan man høre ham synge «I’m a lonely fuuugl»).

  Venninna mi hadde en som het Ærnst/Ernst i over ti år. Det var også en frøken…

 5. UnduLata kanskje?
  Søsteren min hadde akkurat en sånn blå undulat som het Tim. Den la flere egg, men fikk beholde navnet likevel….. 😉

 6. Jeg hadde en nydelig blå undulat i mange år som barn/ungdom, den het Fabian etter en undulat i en bok jeg leste. Guttenavn er jo det, men i den boka hadde Fabian en undulat-kone som het Perlemor. Det er et fint navn! Selv om det har tre stavelser… ( eller hva med Perle, eller Erle?)
  Eller noe helt annet, hva med Billie? Billie Blue?

 7. Gratulerer med familieforøkelse og lykke til med navnevalg. Jeg foreslår Oda, og kjæresten min foreslår Fredrik.

  Vi har en katt som heter Pål, det var det Baby 2.7 som fant på. Pål ser forresten ut til å ha funnet seg et hjem nr. 2, for han kan være borte i en uke i slengen og kommer hjem mett og fornøyd og like rund. For min del må han gjerne flytte herfra for godt, han er ikke særlig sosial eller kul på noe vis, bare er innom og spiser og bæsjer og sover og så er det ut igjen. Vil ikke kose engang. Men pen er han! :o)

  Jeg har tidligere hatt dyr eller kjent noen med noe underlige navn, f.eks. Dagros (ørkenrotte), Åge (kanin), Svartemaja (katt), Gudrun, (katt), Frydil, (hund), Musa (moren til Frydil), Loffen (faren til Frydil), Taxi (en annen hund). Å, nå kom jeg på at jeg har hatt to fugler også. Husker ikke om de fikk noen ordentlige navn, for de var sånne små gråe saker som bare hoppet fra pinne til pinne og sa PIPP kjempehøyt hele tiden, så av ekstrem irritasjon ble de omplassert rimelig kjapt.

  Men morsomt med undulat da! Håper den blir av den snakkesalige sorten.

 8. Tusen takk for mange herlige forslag. Sitter og flirer her mens jeg leser gjennom. 😉 Poden er ikke helt overbevist, men Katta synes han var et bra forslag. Han ser for seg følgende scenario:
  «Jeg skal bare hjem og mate Katta»
  «Hva? Har du både katt og fugl?»
  «Neida, fuglen heter Katta.»

  Ja ja… Vi får se hva det blir til. I morgen kommer forhåpentligvis det lille krypet i hus. 🙂

 9. Jeg hadde faktisk både katt og fugl tidligere…samtidig altså…nymfeparakitten het Jonas og katten het Svein! Det var litt av et syn når vi skulle kjøre fra Stavanger og østover, seks timers kjøretur med katt og fugl i baksetet… 😀 men det gikk bra!

  Jeg og fuglen var imidlertid ikke så veldig glade i hverandre, hver gang jeg kom inn i rommet begynte han å skrike, høyt og skjærende, til min store frustrasjon…så når jeg flytta fra exen lot jeg fuglen bli igjen… 😉

 10. Morsomt! Hehe, Jonas og du gikk visst ikke spesielt godt overens. Rare greier at han begynteå skrike hver gang du kom inn i rommet. Hehe… men litt morsomt å se for seg. 😛

  Exen og fuglen gikk bedre overens da, vil jeg tro?! 😉

 11. Nja, de gjorde det så lenge jeg bodde der, da rotta de seg vel sammen antakelig 😛 …men jeg tror han var litt misfornøyd med ordningen etterhvert egentlig 😉 Han prøvde hvertfall å gi den bort til noen han kjente, men fikk den i retur fordi den bråka så fælt…til slutt satte han inn annonse i avisa og ga den bort til noen helt ukjente. Siden har jeg ikke hørt noe mer om Jonas. 😉

Det er stengt for kommentarer.