Lothiane tester astmamedisin


Etter å ha gått i over en måned med en luftveisinfeksjon som ikke gir seg, fant legen min og jeg ut at jeg skulle testes for astma. Legen skrev ut medisiner til meg, som jeg skal bruke en stund for å se om de hjelper. Man kan ha nytte av astmamedisiner uten å ha ordentlig astma, visstnok. Er det ikke sånt som gjør at folk blir tatt for doping? Spiller ingen rolle – jeg skal uansett ikke delta i OL.

For en halv-nerd som meg var det ganske artig å ta testen. Man blåser i et plastrør som er koblet til PC via usb-inngangen. Stilig, det er noe annet enn hamster i løpehjul (som jeg forøvrig ønsker meg til jul). Jeg ble så fascinert at jeg nesten glemte det jeg skulle gjøre.

Først måtte jeg puste rolig noen ganger mens jeg hadde plastrørdingsen i munnen. Den var stor, større enn det meste annet jeg har tatt inn oralt, for å si det sånn. Deretter skulle jeg dra inn masse luft før jeg woosh! pustet ut alt så kraftig jeg bare kunne. Jeg skulle blåse ut helt til jeg nesten svimte av, og så dra inn pusten en gang – og så var det over. På skjermen dukket det opp en artig liten grafe som viste hvordan jeg hadde pustet.

Dette gjorde jeg tre ganger.

Så var det å ta astmamedisin og vente et kvarter, før jeg skulle ta pustetesten på nytt. Jeg fikk en dose Ventoline, som smakte som søtt pulver. Deretter ut på venteværelset for å studere verdens kongefamilier litt nærmere. Der kom den store skjelven. Det kjentes ut som et litt mildt angstanfall med indre skjelving, og hendene skalv skikkelig. Det varte heldigvis ikke så lenge.

Så – inn igjen, nye blåsetester, men denne gang slapp jeg med to. Da var jeg så svimmel at jeg nesten ramla av stolen.

Og resultatet? Jeg har lungekapasitet over gjennomsnittet! Det må være sekkepipespillinga, så det er jo et hett tips til den som skulle ønske å øke lungekapasiteten sin. Ventolinen gjorde at jeg fikk enda litt bedre kapasitet. Så vet jeg det.

Bildet er lånt fra T-Shirt Hell, where all the bad shirts go.

Reklamer

7 tanker om “Lothiane tester astmamedisin”

 1. Kankskje jeg også burde testes for astma, bronkittete og tungpusta som jeg er… Får ta det med legen min, for den medisinen der hørtes jo alldeles fortreffelig ut.

 2. Zava: Sikkert greit å ta en test. Jeg fikk forresten høre at jeg burde ta allergitest også, for plagene mine kan like gjerne handle om allergi. Så – det blir nok snart tur til legen igjen.

  Medisinen jeg har fått gir en del bivirkninger. Ikke noe alvorlig, men ekkelt nok… hjerteklapp og litt skjelving. Håper det gir seg snart.

 3. Ehm….kunne man tatt den blåsetesten på andre ting man inntar oralt, mon tro….? *sokk med stygge tanker*
  *gliser*

  Men jeeeei! for bra lungekapasitet! :o) Og det er en helt vanlig bivirkning de skjelve greiene, vet jeg. 🙂

 4. Hahahha, jeg er ikke så sikker på om blåsing er så populært, sokken min. 😉

  Skjelving er ekkelt, men kan leves med. Virker ikke som det er noen god kombinasjon å drikke kaffe rett etter at jeg har tatt medisin. *notere*

 5. Jeg har astma. Det kommer av å vokse opp blant kjederøykere.
  Jeg er også ekstremt sensitiv til enkelte typer kjemikalier, som for eksempel petrokjemikalier (altså de som lages av råolje).
  Så jeg kan ikke bruke astmamedisin. Drivstoffet som brukes er nemlig laget av olje.
  Jeg var alltid veldig heldig.

 6. Sauegjeteren: Så klart jeg gjør! Det er bare å hoste opp en sekkepipe og komme på tur. 😉 Men først må du starte med øvelsesfløyta. Det fine med den er at den også får opp lungekapasiteten, for den er litt hard å blåse i. Jeg spiller fortsatt på den, selv om sekkepipa er lagt vekk… så da har jeg håp om å holde meg på et bra nivå. 🙂

  Marina: Fy søren, snakk om uheldig da. 😦 Finnes det ikke astmamedisin som lages på annen måte? Det finnes jo nok av annet drivstoff. Om det lar seg gjøre å bruke er jo en annen ting…

Det er stengt for kommentarer.