Lothiane tester IE

For en tid tilbake var det en kompis av meg som kommenterte at jeg brukte Firefox i stedet for Internet Explorer. Det var helt unødvendig, mente han, siden IE og Windows fungerer så bra sammen.

«Javel, tenkte jeg… jeg er kanskje bare sær. Nå skal jeg gi IE en sjanse.«

Så jeg tok jobben med å flytte over alle bokmerkene mine og å bli kjent med IE. Nå skulle jeg virkelig gi IE en real mulighet til å overbevise meg – og slutte å uttale meg negativt om IE når jeg egentlig ikke visste hva jeg snakket om.

I dag tok det imidlertid slutt.

Jeg var inne hos Skorpionkvinnen og kommenterte et innlegg. Jeg skrev vel og lenge. Rett før jeg skulle taste inn verifikasjonen og poste kommentaren, avbrøt IE meg med en av sine festlige meldinger om at «noe» er galt og IE må lukkes. Det var ikke første gang, kan man si. Jeg synes stadig den lukker seg. Nå henger dette muligens sammen med at jeg ofte har mange tabber (vinduer i samme vindu) åpne og at dette blir for mye for min aldrende pc. Jeg skal ikke stikke under en stol at det samme har skjedd meg i Firefox, men heldigvis ikke med samme hyppighet.

Jeg fikk heldigvis merket og kopiert kommentaren jeg hadde skrevet før jeg lot IE stenge dørene. Så åpnet jeg et nytt vindu og hentet fram Skorpionkvinnens blogg, for å legge inn kommentaren min på nytt. Men neiggu. Det jeg hadde kopiert var også borte, slettet, glemt. Hva pokker!?

Det var siste dråpen. Nå er jeg tilbake hos Firefox og jeg kjenner hvor godt det er å «komme hjem» igjen.

Her er noen av grunnene til at jeg mener Firefox overgår IE en lang gang:

 • IE krever tydeligvis mer ressurser og lukker seg oftere.
 • Når FF lukker seg/må lukkes, er den så grei at den spør deg om du vil åpne de samme vinduene/tabbene som du hadde åpnet tidligere. (Det vil jeg stort sett, jeg har jo åpnet de tabbene fordi jeg ville se nærmere på dem.)
 • Blogger virker mye bedre i FF. Trykker jeg Enter for å lage linjeskift så tar Blogger det som linjeskift. Gjør jeg det samme i IE blir det ofte ikke linjeskift og jeg må gå inn manuelt og legge det inn. Tungvint!
 • I FF kan jeg legge til tilleggstjenester som gjør livet på nett enklere. For eksempel kan jeg styre Winampen fra FF-vinduet. Helt supert!
 • FF husker meg når jeg ønsker den skal huske meg. Dermed slipper jeg å taste passord ørten ganger om dagen. Dette fikk jeg ikke til i IE.
 • Websider ser stort sett finere ut i FF.
 • Bokmerkene i FF er lettere å holde styr på, lista ser ryddigere ut og mer brukervennlig enn IE sin.

Konklusjon: IE suger lut! Valget er enkelt. IE kommer heretter bare til å brukes i helt spesielle anledninger, som når jeg kommer over sider der enkelte elementer ikke fungerer i FF. Det skjer heldigvis ikke særlig ofte.

7 tanker om “Lothiane tester IE”

 1. IE lukker seg hele tiden selv med helt ny pc, et program som kun er vanligst fordi de fleste ikke vet bedre.

 2. helt enig! IE stinker! i tillegg til det du beskriver her, så kan jeg fortelle at da min kjære laptop var flunkende ny- så holdt IE på å kjøre den rett i helvete. Joda, jeg hadde nok fått opprettet pc’en til å funke igjen- og alt det der- men greia er at gjennom IE så kom et veldig stygt virus, som holdt på å konke ut alt som var, det gikk nesten ikke å komme seg til opprettingen en gang, det som gjør at jeg legger inn systemet på nytt.
  Og i tillegg til det, så var det jo norton som hadde godkjent viruset til å kjøre gjennom IE. Norton kjente ikke igjen viruset. Siden den dagen har jeg aldri brukt verken norton eller IE. FIkk meg en real trøkk, så redd for min pc, som i tillegg var splitter ny- har jeg aldri vært. vi jobbet i et døgn for å ordne greiene. BYE BYE IE OG NORTON, for ever.

 3. Minneapolise: Okay, da vet jeg det. Skal bare fortsette å holde meg unna det programmet mest mulig. Skjønner ikke hvorfor det blir skrytt sånn opp i skyene, og nå har jeg jo virkelig gått inn for å bruke det.

  Chanel: skummelt, rett og slett. Norton bruker ikke jeg heller, var ikke spesielt fornøyd med den da jeg hadde den. Fikk virus flere ganger. Men men.. jeg ga IE sjansen i hvert fall. 🙂

 4. Enig i konklusjonen din. Jeg kaller forresten ikke IE en nettleser, men en virus portal. Det er en bedre beskrivelse, mener jeg.

 5. Marina: Ja, har skjønt flere har fått virus gjennom IE. Godt jeg er tilbake hos FF. Her er det mye bedre, nå funker alt som det skal igjen.

 6. Fullstendig enig. Listen over ting som irriterer i IE lang og vond.

  Omtrent som med Blogger… Eget vindu for kommentarer? Aw, come on!

Det er stengt for kommentarer.