Kvelden før kvelden

I morgen blir et av årets store høydepunkter for meg. Det begynner å bli en god tradisjon å dra på Fish-konsert et lite stykke utpå høsten, og så også i år: Det blir tredje konsert på rad for meg, og fjerde gang jeg ser kjempen, alt i alt.

Som jeg tidligere skrev om er det nyeste albumet til Fish ute og det er fantastisk bra. 13th Star har fått en 4’er i Dagbladet og i Aftenposten. ABC Nyheter gir plata 7 av 10 mulige og Chris High (hvem nå han er, men han må jo være en fin fyr!) gir den 9 av 10. Kan det være at Fish endelig begynner å få den anerkjennelse han fortjener etter nesten 20 år som soloartist med en rekke gode plateutgivelser? Jeg håper det. CD’en kan bestilles fra The Company – Fish’ offisielle webside. Albumet i seg selv er en nytelse med det vakre omslaget av Mark Wilkinson som var på Oslo-sendingene til TVNorge i dag. Han har laget omslag for Judas Priest, Iron Maiden, Marillion og flere andre. Mark selv kommer til å være på Rockefeller for å vise fram – og selge – tegningene sine. Skulle ønske jeg hadde mer penger…

På Rockefellers sider står det at det kun er få billetter igjen til konserten i morgen, så er du interessert: Skynd deg! Det blir vorspiel fra ca. 19-20 på Andy’s som vanlig. Oslo Caledonian Pipe Band spiller og det blir parade til Rockefeller. Er vi riktig heldige er Fish med på moroa, slik han gjorde i 2005.

14 tanker om “Kvelden før kvelden”

 1. Hey hey, seriøst? Har du kilt altså? Tøft! Jeg har et bilde av meg med hoffsnarr-lue fra et Marillionparty. Det var egentlig litt kult. 🙂

 2. Nei, jeg er nok litt for sjenert til å dukke opp i den slags, hehe. Så det var litt ironi. Men min trofaste (og veldig slitte) Fish-genser som jeg kjøpte på Sentrum Scene på tidlig 90-tall skal jeg ha på 😉

 3. 🙂 Det høres også bra ut! Jeg satser på å kjøpe ny t-skjorte… med det nydelige blå trykket til Mark Wilkinson. Regner med de har noe sånt. Det er kanskje stjerna som vil pryde plaggene denne gangen.

  Jeg har visst en Fish-hettegenser gitt.. fra ifjor. Den kan jo være grei å ta med. Jah. 🙂

  Nå er det nattinatt. Vi ses sikkert i morgen! 🙂

 4. Ville bare ønske deg en fortreffelig aften, lille venn! Kos deg glugg ihjel! Og det er en ordre!

  Stor klem fra Lykkepilla.

 5. Åh – så heldig du er! Tenkte på deg da jeg hørte konserten nevnt på radio mens gubben og jeg var på kjøretur.

  Fish er Mannen!

 6. Hei! jeg lurer på om noen av dere kanskje vet om et sted i norge, helst på østlandet det er mulig å få tak i helt ok sekkepiper? (det går også selvfølgelig å bestille på nettet, så har dere kanskje noen relevante nettsider å anbefale?)

 7. Hei Lars!
  Send meg en epost på lothiane@online.no så kan jeg videresende deg til en som muligens kan hjelpe deg. Jeg vet ikke om noen som selger piper akkurat nå (mine ble solgt for en tid tilbake), men det kan hende han vet. Hvis ikke må du følge med på Ebay o.l. men der selger de mye rask. Der kan du fort betale noen tusen for ei sekkepipe det ikke går an å spille på.

 8. Ser det ligger noen på Finn.no… kan de være noe tess, eller er det et sikkert bomkjøp?

 9. Jeg kikka på Finn. Den første kan jeg ikke uttale meg om, men det er ikke en skotsk sekkepipe. Den andre ser jeg er fra Bombay, India og den ville jeg ligget veldig langt unna. Mye «paki-piper» som selges og de er stort sett ubrukelige.

  Send meg en mail, så skal jeg videreformidle. Vet om en som muligens skal selge sin og den er i hvert fall brukandes.

  Bor du i Oslo-området så vil jeg anbefale deg å joine bandet – for å lære dette på egenhånd er ikke akkurat enkelt. Eller kan du spille?

  De har et band i Bergen også, forresten.

  Men altså, mail meg du: lothiane@online.no

Det er stengt for kommentarer.