Märthas engler

Selvsagt er det store temaet på nettets norske avissider, Märthas tilbud om å lære å snakke med engler. Det har hun sikkert regnet med også. Om få dager er det neppe noen som ikke har fått med seg nyheten om skolen hun og venninnen har startet. Da behøver nok ikke lokalet som skal huse skolen deres lete etter dem lenger heller.

Selvsagt står man ikke fram som kongelig og forteller at man er synsk, uten å bli latterliggjort og/eller bli fortalt man lefler med det onde selv.

Det beste med dette, etter min mening, er at det er en kongelig som går utenom statskirka og finner sin egen mening og tro. Ellers har jeg nok litt vanskeligheter med å ta Astarte på alvor.

Kanskje dette bare er resultatet av Märthas oppvekst og oppdragelse? Hun har ikke akkurat kunnet velge livet sitt selv – ikke før hun ble voksen. Okay, så ble hun ikke oppdratt av 68-ere, men steike så beskyttet hun må ha levd likevel. Tenk hvordan den barndommen må ha vært, omgitt av livvakter, Se & Hør-fjes og folk som selger sjela si for å få et bilde av deg der du dummer deg ut. For ikke å snakke om presset de lever under i den familien. Lurer forresten på om Märtha fikk lov å ha Barbiedukker da hun var liten?

Nå har damen blitt bedt om å forlate statskirken. I så fall kan jeg betrygge henne med at det føles helt greit å stå utenfor. Men så klart, jeg har jo ingen garantier. «Livet er en gåte. Løsningen står på baksiden», som en av kjøleskapmagnetene mine sier. Hun har jo uansett englene på sin side, så hun bør være safe.

Reklame

7 tanker om “Märthas engler”

 1. Det som har fått meg til å stusse en del over denne skolen, er at du ikke får godkjent utdannelsen din, OG at du er bundet for ET HELT ÅR!!!!

  Herregud, er det mulig?

 2. Fint at noen kan skrive om saken uten å høres ut som absolutt alle andre som skriver om det. Jeg ser ikke helt den store forskjellen mellom Marthas tro og en hvilken som helst religion. Det handler jo om å tro på ting som ikke kan bevises, men som er rett for dem..

 3. Anonym: Tror du kan finne flere utdanningsinstitusjoner med lignende krav og mangel på offentlig godkjenning. Det er neppe noe problem for dem som ønsker gå på denne skolen. Det er jo en skole der du kun skal gå hvis du virkelig føler at det er riktig for deg.

  Kanskje ettårsbindingen er der for å unngå at nysgjerrige fjotter melder seg på noen dager/uker, for så å løpe å sladre til avisene?

  Minneapolise: Takk for det! 🙂 Religion er ganske snålt uansett hvilken man har. Märtha skiller seg nok litt ut med å stå så åpent fram om dette, men det hun tror på vet jeg om mange andre som tror på også. Selv om mange ler av dette, er det nok vel så mange som synes det høres ut som et bra skoletilbud og kan tenke seg å gå der. 🙂

 4. Hadde Märtha vært ei «vanlig» jente, ville ingen reagert. Siden kongefamilien er blitt dyrket og opphøyet (samtidig som de berømmes for å være så folkelige og jordnære…), faller det vel mange tungt for brystet at den lille prinsessen velger å gå sine egne veier nok en gang.
  Märtha har gjort mye bra, som hun ikke alltid har fått spesielt konstruktiv kritikk for. Jeg håper hun lykkes, rett i fleisen til gammelprester og konservative kjerringer.
  Nå snakker ikke jeg så mye med engler da, jeg bare samler på dem:)

  Ellers så er jeg ikke lenger så forbauset over hva journalister og andre synsere kan finne på og stikke nesa si i.

 5. M er utdannet fysioterapeut, – og bruker nå det som del av markedsføring for sin nye skole. DEET synes jeg er ugreit.
  Hun må gjerne undervise i kommunikasjon med engler, – men hold en streit helsefaglig utdanning utenfor – please!
  Ellers er det nå etterhvert veldig greit at det er bror hennes som står next in linefor stillingen som regjerende konge, – er glad for å slippe en englekommuniserende regjerende dronning.
  Men jeg er bare en sur gammal hurpe som burde holde kjeft.

 6. Trine: Jeg veksler mellom problemer med å ta M på alvor og å synes hun er tøff som gjør akkurat som hun synes er rett selv. Men mest har jeg sansen for folk som går litt på tvers. 🙂

  Tonita: Jeg har ikke fått med meg at hun bruker fysio-utdanningen som noe alibi for skolen, og forstår egentlig ikke helt hvordan den utdanningen kan ha noe å si når det gjelder «engleskolen». Men er det et problem?

  Ellers enig… jeg tror nok lillebror er den greieste å ha som regent. 🙂 Synes ikke du virker som noen sur hurpe, by the way! 😉

Det er stengt for kommentarer.