Bilder fra Edinburgh

Nå har jeg sittet et par dager og jobbet med bildene fra turen min.

Jeg har laget et par album med bilder fra Edinburgh og Rosslyn Chapel. Hvis interessert så er det bare å kikke igjennom. Velg gjerne lysbildevisning, da blir bildene best.

Scotland
Rosslyn Chapel

Det har vært veldig ok å jobbe med bildene. Føler jeg får fordøyet flere inntrykk mens jeg redigerer og legger ut. Jeg så fantastisk mye fint på få dager. Hvis jeg skal nevne noe som virkelig stikker seg fram som favorittopplevelser må jeg nevne Mary King’s Close. Der var det ikke lov å ta bilder, men jeg fant en side på nett med informasjon og en videofilm derfra. Jeg får gåsehud fortsatt når jeg tenker på omvisningen under jorden. Der gikk jeg i gamle smug og hus fra mange hundreår tilbake. Hele området ble avstengt i 1645 pga pest og sykdom. De murte igjen (mens en del syke og døende fortsatt var der) og bygget senere byen oppå de gamle områdene. For bare noen år siden åpnet de deler av området for publikum. Du får guidet tur ned i dypet. Det er mørkt og litt ulendt; bratte smug og lave døråpninger. På veggene henger oljelamper. Guiden forteller både morsomme og spennende historier og gjør noen forsøk på å skremme deg innimellom. Det hele er skikkelig interessant, men kan tas som ren underholdning også.

Etter en time nede i tidskapselen føltes det merkelig å komme opp til vår tid igjen. Jeg bærer med meg historien om lille Annie og lurer på om jeg skal ta meg en tur tilbake med en liten dukke fra Norge.

Sjekk gjerne ut videoen hos Tartan TV. Da får du en del av historien forklart.

3 tanker om “Bilder fra Edinburgh”

  1. Takk søster! 🙂
    Og ja, takk for i går – det var kjempekoselig! Morsomt å se miljøet ditt… og du fikk nesten se mitt også, hehe. Vi har jammen en snill pappa… 🙂

Det er stengt for kommentarer.