Håndverkere fra helvete

Det er tydelig at økonomien går bra her i landet, i hvert fall merkes det stor økning av oppussingsprosjekter her i blokka jeg bor. I månedsvis har det ene prosjektet avløst det andre. Alle som bor, eller har bodd i betongblokk vet hvor jævlig det er når noen borer i mur. Det går gjennom marg og bein og lyden forplanter seg så man slipper ikke unna uansett.

Nå er det noen rett over meg som pusser opp badet sitt. Sikkert fint for dem, men ikke like gøy for meg. Jeg våkner til boring og banking hver morgen (takk skarr’u faen meg ha) og koser meg med å høre på dette resten av dagen. Ikke at det bores i ett sett. Neida, det er mer småboring. Plutselig braker det løs i noen sekunder og så er det brått stille igjen. Noen ganger går det bare minutter før det setter i gang igjen, andre ganger timer. Jeg sitter på ank og venter på at helvetet skal starte igjen. Ikke kan jeg hvile eller sove, ikke kan jeg høre radio eller se TV (boringen overdøver alt, jeg har prøvd), ikke kan jeg snakke i telefonen (skulle gjerne ha ordna litt før turen min).

Hva er det for noe med sånn fisleboring, forresten? Det høres ut som vedkommende ikke greier å holde trøkket oppe. Kanskje h*n bruker sveiv?

Det verste er at det er varslet at det skal vare i 4 uker. FIRE UKER! For å pusse opp et ørlite bad på noen få kvadratmeter? Erre mulig?

Gudskjelovogtakk at jeg snart reiser bort! Jeg må bare holde ut faenskapet i et par dager til.

Hilsen Lothiane
– med øreproppene godt trøkka inn i ørene


Post-post:

Jeg legger merke til at når jeg blir irritert/frustrert, legger jeg om til mye bredere dialekt med sterkt innslag av banning. Lurer på hva det kommer av. Noen som har forsket på dette, tro?

9 tanker om “Håndverkere fra helvete”

 1. Du får finne ut hvem det er, banke på døra og me dem skru på hammer’n. Man må ha hammerbor når man borrer i mur, ellers blir det fisleborring… Jeg har gjort mer enn en nabo litt forlegen med å fortelle dem det opp gjennom tidene, men de får i det minste jobben gjort etterpå.

 2. 4 uker er faktisk ikke så lang tid, har pusset opp et bad på 7 kvadrat selv, det tok 6 uker, og prisen:210.000, med mye egeninnstats. Da bør det gjøres skikkelig

 3. Heidi: Nå har jeg fått bekreftet at det er håndverkere på gang, så jeg håper da virkelig de vet de må bruke slagdrill. Hehe… men med tanke på den siste utviklingen så skal man ikke ta det for gitt. 😉

  Genese: Vel, det er kanskje ikke så mye med 4 uker da… det bare føles innmari lenge for oss som må leve med ulåtene. 🙂

  Minneapolise: Takk for tips – det var jaggu litt av en historie!

 4. Takk Britt! 🙂
  Du har helt rett i det regnestykket der… føles som jeg nærmer meg drapskvinne når bråket holder på.

 5. Noen ganger er kraftutrykk helt nødvendig! Boring er til å bli småsprø av. Du får hevne deg på et eller annet vis en tidlig morgen.

  Lim i låsen, eller noe?

 6. Sier bare «argh!!» og en haug med svært stygge ord, sagt med sammenbitte tenner. Du har min aller største sympati.

Det er stengt for kommentarer.