Mystisk

Jeg tenkte egentlig skrive om det som sto på forsida av VG i dag, nemlig om den unge jenta som er syk på tredje året med en «mystisk sykdom». Leser man inni avisa kommer det fram at det er M.E. – Myalgisk Encefalopati det er snakk om. Det er i og for seg greit at sykdommen presenteres som mystisk, for det er den jo på mange måter. Mer mystisk er det kanskje at det i samme artikkel hevdes at sykdommen ikke finnes i diagnosesystemet. Den har da vitterlig befunnet seg WHOs diagnosesystem siden 1969 og i den norske versjonen av ICD-10 siden 1996 under «sykdommer i nervesystemet», diagnosenr. G93.3.

Ettersom jeg skulle skrive om denne artikkelen, var jeg innom VGs nettsider for å se om det var en link der jeg kunne bruke. Artikkelen er ikke der, mystisk nok. Den var altså forbeholdt papirutgaven. Greit nok. Men VG, hva er det dere driver med egentlig? Det er ikke ofte jeg leser avisen, spesielt ikke på nett. Det vil neppe endre seg, for verre nettavis har jeg ikke vært innom. Rotete oppsett, skrikende farger, voldsomme blinkende reklamer… Nei takk. Jeg tror de trenger kaoskontroll. Dessuten er den lite M.E.-vennlig.

Inntil da er det et mysterium hvorfor de har så mange lesere som de har.

16/11: Et lite tillegg… VG fortjener ikke å bli dissa så veldig lenger. Ikke etter at de har hatt en rekke fine artikler om M.E.-rammede og vanskelighetene de har møtt på i helsevesenet og ikke minst i forhold til trygdevesenet. Takk VG! (Det trodde jeg virkelig aldri jeg skulle komme til å skrive.)

Nettavisen har også skrevet litt om M.E. i det siste, og det bør de berømmes for. At detaljene ikke er helt korrekte får man bare se gjennom fingrene med. Publisitet er viktig, vettu. Mystisk nok skjer dette samtidig som de reklamerer for sitt nye sjekkested http://www.meside.no. Under alle artiklene deres står det derfor: Har du ME-profil? Lag en nå.