En aften med Fish

Tirsdag 26. september sto Fish nok en gang på scenen på Rockefeller.

Det skulle vel litt til at mannen greide å gjenta suksessen fra i fjor, da Rockefeller var fylt til randen. I år var det solgt ca. 700 billetter, men så var det heller ingen landskamp mellom Norge og Skottland dagen etter.

Man kan vel si det var den harde kjernen av trofaste fans som møtte opp på tirsdagskvelden. Og vi som var der fikk blant annet oppleve den storvokste skotten fremføre Misplaced Childhood-albumet i sin helhet. Det var siste sjanse, skal vi tro pressemelding fra The Scattering Trolls (Fish’ fanklubb i Norge).

Jeg var på konserten i september ifjor også. Da sto jeg på øverste plan og var misfornøyd med lyden. I år var kun salen nede åpen. Jeg hadde plass langt framme mot scenen på venstre side og gledet meg til å oppleve Fisken på nært hold.

Dessverre var ikke lyden noe å skryte av denne gangen heller. Spesielt i første del av konserten var det omtrent umulig å høre Fish sin stemme i forhold til resten av musikken. I andre del ble det litt bedre.

Første del besto av en del sanger fra Fish’ solotid, blant annet Faith Healer, Big Wedge og 3D. Flere sanger var dessverre ukjente for meg. Litt kjedelig del (helt subjektivt, selvsagt).

Så ble det pause med musikken fra La Gazza Ladra (som ifjor). Da Fish og bandet kom på scenen igjen satte de i gang med fremførelsen av Misplaced Childhood. Det var bra og mot slutten tok det virkelig av! Fish og gutta sa takk for seg, men ble klappet opp på scenen igjen, der de avsluttet med Incommunicado og Market Square Heros. Da kokte salen.

Fish virket å være i godt humør og snakket en del med publikum, slik som han pleier. Krasse kommentarer om politikk, Bush og røykeloven, samt noen anekdoter fra hans privatliv med datteren Tara på 15. Han ringte til og med opp datteren sin på mobilen og fikk publikum til å rope hilsner til henne. Virkelig artig!

Alt i alt var det en flott opplevelse for en gammel Fish-fan.


Fra vorspielet til konserten i fjor, da Fish møtte opp på Andy’s.
Et stort øyeblikk for meg. 🙂


– 0 –

Vet du ikke hvem Fish er, sier du? Fish aka Derek Dick, var vokalist i Marillion fra -82 til -88. Fra da av har han vært soloartist og gitt ut flere album.

En smakebit. Fish & Sam Brown – Just good friends

Reklamer

17 tanker om “En aften med Fish”

 1. Det sier jo en del om Dereks vokale kvaliteter at Marillion ble et forholdsvis lite interessant band blant mange andre fra det øyeblikket han sluttet. Og mannen kan jo i tillegg drikke med begge henda, ser det ut til på bildet ;o)

  Var stor Marillion-fan på begynnelsen av 80-tallet, og mente en stund at de var «det nye Genesis», men så forsvant Fish og dermed den store gløden for bandet. Skal jammen sjekke opp soloarbeidene hans. Tror forresten jeg har «Virgil in the wilderness of mirrors» et sted..hvis jeg leter godt :o)

 2. Hei Earlgrey, takk for kommentar!

  Fish drikker med begge henda, ja. 😉 Skjønner godt du mista gløden da han forlot Marillion. Jeg oppdaga dem vel egentlig for sent til å få med meg Marillion Fish-time, men har holdt meg til de platene da ga ut i 82-88. Prøvde meg på et par nyere Marillion, men de falt ikke i smak.

  Fish solo er både og, men Vigil… er kjempebra!

 3. Hei! Gøy å oppdage noen som skriver om Fish. Jeg var selvsagt også på denne konserten (selvsagt, siden jeg har vært blant den harde kjernen av F & M fans siden rundt 1990). Litt trist å se at du ikke finner gløden i Hogarth-era Marillion. Håper inderlig ikke du gikk glipp av Marillion på Rockefeller 23. juni (St.Hans-aften) i år. Det var en fantastisk kveld!
  Ellers ses vi nok på Rockefeller igjen i oktober 🙂
  Vet du forresten om Scattering Trolls er nede for godt? Snakket litt med Andreas (heter han vel?) for noen måneder siden angående det å få siden opp og gå igjen, men så mistet jeg mailadressen hans.

 4. Heisan Thomas!
  Takk for kommentar – Fish/Marillionfans er alltid hjertelig velkommen i bloggen min! 🙂

  Jeg har vært fan av F/M siden omtrent 1990 selv, og siden har jeg vært hekta. Hører på mye annet også, men kommer alltid tilbake til de gode gamle gutta.

  Fikk ikke med meg M på Rockefeller, men godt å høre det var bra!

  Scattering Trolls vet jeg ikke noe om, jeg la nettopp merke til at sida deres er borte. Trist. Håper de snart er på plass igjen. Skal høre med en annen M-fan jeg kjenner, han vet nok mer enn meg om dette.

  Hadde vært moro å se deg på konserten, kanskje vi møtes? 🙂

 5. Hei, så hyggelig du svarte. Man sperrer øynene litt opp når man «treffer» på andre fans av Marillion. Men selv om storhetsdagene er talte er likevel fanskaren temmelig stabil, og maken til fans som F & M har skal man lete lenge etter.
  Du bør virkelig prøve å få opplevd Misplaced Neighbourhood. De har jo nå den fantastiske engelske vokalisten Rich Harding (opprinnelig fra det engelske tributebandet Skyline Drifters, men spiller nå fast med MN). Virkelig en karismatisk person, og hans opptredener med MN høster jo nesten like stor respons fra fansen som F & M selv gjør. De spilte jo på John Dee både før og etter Marillion-konserten på Rockefeller i sommer, så det ble litt av en helaften for fansen!
  Veldig hyggelig om vi ses i oktober, ja. Jeg tror 13th Star blir en veldig bra plate fra Fish. Hans soloplater har jo vært vesentlig mer variable kvalitetsmessig enn Marillions plater. Så jeg håper på en virkelig god plate fra Onkel Fish nå. Men du bør ikke slippe helt taket i Hogarth-Marillion før du har hørt Marbles. Rett og slett et mesterverk 🙂

 6. Skjønner hva du mener, Thomas. Det er sjelden jeg møter andre fans. Stort sett sier folk «hæ?» når jeg nevner F/M. 🙂

  Marbles har jeg ikke hørt, jeg har kun Brave og Season’s End av nye-M. De traff ikke helt hos meg.

  MN må jeg få med meg, forstår jeg. Høres topp ut, regner med de spiller alle de største sangene?! 🙂 Jeg har så innmari lyst å oppleve Grendel live, men både F og M nekter å spille den… hvorfor vet jeg ikke, den er jo fantastisk! Vet du om MN spiller den?

  Jeg ser fram til ny plate fra Onkel Fish, har fulgt med litt på bloggingen hans på Myspace og sett noen av tekstene. Han har jo gått gjennom mye i det siste, og det vil vel skinne gjennom i musikken.

  Koselig å «prate» med deg!

 7. Fanklubben stod virkelig på foran konserten i sommer, så det ble en fantastisk suksess med overraskende mye folk på Rockefeller.
  MN fokuserer på 82-87 materiale, med enkelte innslag fra senere ting. I går spilte de følgende:

  Slainte Mhath
  He Knows You Know
  Cinderella Search
  Hotel Hobbies
  Warm Wet Circles
  That Time Of The Night
  Fugazi
  Incubus
  Pseudo Silk Kimono
  Kayleigh
  Lavender / Blue Angel
  Heart Of Lothian
  Sugar Mice
  Script For A Jesters Tear
  Forgotten Sons

  Hooks In You
  Garden Party

  Blind Curve

  Det var virkelig storartet da Steve Rothery kom ned på John Dee etter konserten 23. juni for å se MN. Jeg stod ved siden av ham der. Må være rart for han å se et band framføre disse gamle sangene som han selv lagde i sin tid. Men med et så bra tributeband tror jeg selv han var imponert. Han så ut til å kose seg.

  Angående Grendel… vel, sangen er begravet av en eller annen grunn. Trolig fordi den representerer et tilbakelagt stadium både for F og M, og kanskje fordi den ligner for mye på Genesis.

  Men at MN kommer til å gjøre den en gang tror jeg helt sikkert. De har stadig overraskelser på setlistene sine.

 8. Hei igjen! Du er sikkert klar over det, men Fish spilte sammen med Marillion (klassiske besetningen fra 1984-1987) for en ukes tid siden. De framførte Marquet Square Heroes på, ja nettopp Marquet Square i Aylesbury, der bandet trådte sine «barnesko». Artig gimmick. Noe videre samarbeid er dog ikke ønskelig fra noen av dem. Og det er greit, for Marillion er best med Hogarth nå for tiden, og Fish er best med sitt eget band, og sitt eget materiale. Men det ligger en del bilder og sånt fra «happeningen» på Fish sin hjemmeside. Finnes også flere avisoppslag om det. Bl.a. her:

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/6966603.stm

  Har forresten akkurat nå bestilt Fish sin nye plate. Tror det blir bra saker 🙂

 9. Hei Thomas og takk for tips! 🙂

  Det er flere som har tipset meg allerede om dette. Det høres fantastisk ut, skulle gjerne ha vært der!

  Gleder meg til ny plate – og til konserten! 🙂

 10. Meld deg inn i The Web Scandinavia (100 kroner for et år, inkludert en årlig fanklubb-cd). Siste nummer inneholder en rapport fra denne «happeningen», da en av våre medlemmer hadde griseflaks og fikk kommet seg bort der i hui og hast for å oppleve det.
  Jeg har også skrevet en relativt fyldig rapport fra årets fantastiske St.Hans-aften i Oslo med Marillion, Gazpacho og Misplaced Neighbourhood. Så velkommen skal du være i The Web 🙂

 11. Det tror jeg faktisk jeg skal gjøre. Melde meg inn, altså. For flere år siden var jeg medlem av The Company Scotland og det var stas. Fikk fine medlemsblader, nåler, klistermerker og annet snadder. 🙂

  Hvis du har noe med the Web å gjøre vet du kanskje om det er ønskelig med sekkepiper før/under konserten? Bandet var med på Andy’s før konserten i 2005, da Fish & co marsjerte til Rockefeller. Vet ikke om du var der da?

  Send meg gjerne en mail: bente.a (gmail.com)

 12. Takk for påminnelse, her går det ikke så fort. 🙂 Jeg har sendt ham mail nå, men det er litt tidlig å si hva det blir til. Har fått sagt fra til bandet så skal de se om de kan skaffe folk. 🙂

Det er stengt for kommentarer.